Ulaşımda HES KOD'u Dönemi başlıyor

Niğde Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun, pandemiyle mücadele kapsamında aldığı karar gereğince, HES Kodu tanımlanmayan NiğdeKentKartlar, 16 Şubat 2021 sabahından itibaren toplu ulaşımda kullanılamayacak.

Bu kapsamda, 15 Şubat 2021 Pazartesi gününe kadar işlemi gerçekleştirmeyen vatandaşların kartları 16 Şubat 2021 Salı günü kapatılacağından dolayı toplu ulaşımdan yararlanamayacak. Bu nedenle vatandaşların bir an önce “NiğdeKentKart”larına “HES KOD”u tanımlamaları gerekmektedir.

“HES KOD”U 3 FARKLI YOLLA ŞU ŞEKİLDE ALINABİLİR;

Hayat Eve Sığar Uygulaması üzerinden“HES KODU İşlemleri” bölümüne girilir. “HES KOD’u Oluştur” butonuna tıklanır. KOD kullanma süresi seçilir ve KOD oluşturulur.E-Devlet üzerinden “HES KODU Üretme ve Listeleme” bölümüne girilir. “Kimin adına üretileceği seçilir” ve “devam et” butonuna tıklanır. “KOD kullanma süresi” seçilir ve “KOD” uluşturulur. “HES” yazıp aralarında boşlu bırakarak sırasıyla “T.C Kimlik Numarası, T.C Kimlik Seri Numarası son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak )” yazılır ve “2023’e SMS” olarak gönderilir.  

“HES KODU”NUZU AŞAĞIDAKİ ADIMLARLA TANIMLAYABİLİRSİNİZ;

“ https://nigde.kentkart.com” adresine giriş yapılır. Gelen ekranda “HES KOD’unuzu, T.C Kimlik Numaranızı ve NiğdeKentKart Numaranızı” girmeniz istenir. “KVKK Metnini” onaylayarak “HES KODU”nuzu kayıt edebilirsiniz. “HES KOD’u Sorgulama Ekranından Ulaşım Kart Numaranızı” girerek HES KOD’unuzun kaydını ve HES geçerlilik sürenizi sorgulayabilirsiniz. 15 Şubat 2021 Pazartesi gününe kadar HES KODU’nu toplu ulaşım kartlarına tanımlamayan vatandaşların NiğdeKentKart, 16 Şubat 2021 Salı günü kapatılacak ve kent genelinde seyahat edemeyecekler.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Öztürk, Adalete erişimin güvencesi avukattır
Niğde Baro Başkanı ve Baroya kayıtlı Avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanındaki...

Haberi Oku