TÜBİTAK Kutup 2020 Çağrısından 1001 Araştırma Projesine Destek

Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Zahide Neslihan Öztürk Gökçe’nin yürütücüsü olduğu “Antarktika'dan Farklı Lokasyonlardan Örneklenen DeschampsiaantarcticaEkotiplerinin ve Triticumaestivum L. Kültür Çeşidinin Tekli veya Kombine Tuz ve Kurak Stresleri Sırasındaki miRNA Profillerinin Karşılaştırmalı Analizi” başlıklı 1001-Kutup 2020 projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemiz Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Serçe tarafından 3. Ulusal Antarktik Bilim Seferi güzergahı üzerinden altı farklı adadan toplanarak ülkemize canlı olarak getirilen ve Üniversitede devamlılığı sağlanan bitkiler ile ilgili çalışmaların yapılacağı proje kapsamında, bitkilerin ekstrem koşullara tolerans ve adaptasyon sürecinde görevli miRNA’ların bulunması hedefleniyor. Dünyanın bilinen en zorlu koşullarında yaşama adapte olmuş bitkilerle gerçekleştirilen bu proje ile elde edilecek sonuçların, küresel ısınmanın tehdidi altında olan tarımsal yetiştiricilikte verim kaybının engellemesinde önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku