Sağlıklı beslenme ve egzersizin önemi

Sağlık Müdürü Dr. Okur; ‘’Bireyin sağlıklı büyümesi, gelişmesi ve yaşlanması için gerekli olan en önemli faktörlerden birisi yeterli ve dengeli beslenmedir. Yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanabilmesi günlük beslenme alışkanlıklarımızda yapılacak birkaç küçük değişiklik ile mümkündür. Bu doğrultuda günlük beslenme planımızı hazırlarken dikkat etmemiz gerekenler; Günde 3 ana ve 3 ara öğün yapılmalıdır. Öğün atlamamak hem kan şekerininim düzende kalmasını sağlar hem de gereksiz atıştırmaların önüne geçer. Tek tip beslenme düzeninden uzak durulmalıdır. Öğünlerde tüketilen yiyeceklerin mümkün olduğunca çeşitli olması gerekir. Kurubaklagiller, sert kabuklu yemişler, tam tahıllar gibi bitkisel kaynaklı besinlerin tüketiminin artırılmalıdır. Yeterli miktarda su tüketimi sağlanmalıdır. Yeterli miktarda sebze ve meyve tüketimi sağlanmalıdır. Mevsiminde ve güvenli gıdaları tercih edilmelidir. Hayvansal ve trans yağların tüketimi sınırlandırılmalıdır. Aşırı tuz tüketiminden uzak durulmalıdır. Paketli ve şekerli gıda tüketimi azaltılmalıdır.’’ dedi.
EGZERSİZLER HAYATINIZA DAHİL EDİLMELİDİR
Dr. Okur; ‘’Bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan diğeri de fiziksel olarak aktif olmaktır. Günlük yaşamın mümkün olduğunca aktif geçirilmesi hem kilo kontrolünü hem de kronik hastalıkların engellenmesine yardımcı olur. Bu doğrultuda; Bireysel olarak sevdiğiniz, sizi sıkmayacak ve devamlılık sağlayabileceğiniz bir aktivite seçilmelidir. Her gün karşınıza çıkabilecek tüm hareket fırsatlarını değerlendirilmelidir. Masa başında veya evde yapılabilecek egzersizler hayatınıza dâhil edilmelidir. Yapılacak aktivite süresi yavaş yavaş artırılmalıdır.’’sözlerini sarf etti.
FİZİKSEL AKTİVİTE HERKESİN HAYAT BİÇİMİ OLMALIDIR
İl Sağlık Müdürü Okur açıklamasının devamında; ‘’ maddi ve manevi kayıpları önlemenin en önemli yolu bireylerin obez olmalarını önlemektir. Obezitenin önlenmesi için sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite herkesin hayat biçimi olmalıdır. İdeal kiloya ulaşılarak bunun devamlılığı sağlanmalıdır. Tüm bu hususlar doğrultusunda Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi 1 ve 2 de diyetisyenlerimiz aracılığıyla beslenme danışmanlığı hizmeti verilmekte olup Sağlıklı Hayat Merkezi 2 de yer alan spor salonumuz içerisinde fizyoterapistimiz eşliğinde egzersiz faaliyetleri yapılmaktadır. Sağlıklı beslenmenin, obezitenin ve fiziksel aktivitenin tema olarak belirlendiği özel günlerde Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı aracılığıyla halk, öğrenciler ve sağlık personeli katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenip belirlenen tema hakkında farkındalık oluşturulmaktadır. Ayrıca sağlıklı beslenme ve egzersizin önemine dikkat çekebilmek adına daha fazla kişiye ulaşabilmek için düzenli olarak halk ve öğrenci eğitimleri yapılmaktadır.’’ İfadelerine yer verdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku