NİÇEK'ten Camii Projesi Durdurulsun Çağrısı

Niğde Çevre Eğitim Kültür Derneği'nden yapılan açıklamada: Belediye ve Diyanet arasında yapılan protokolle, eski Niğde İmam Hatip Okulu arsasına 2300 kişilik Merkez Cami inşaatı planlanmıştır. Böyle bir cami yapılması Niğde'nin geleceği ve şehir trafiği için yıkım olacaktır. Çünkü cami için düşünülen yer şehir trafiğinin en yoğun olduğu bir merkezdir. Şu anda bile özellikle iş saatlerinde trafikte tıkanmalara ve kaosa yol açıyor ve polis ekipleri tarafından trafik akışı sağlanıyor.

Kaldı ki, bu bölgede camiye ihtiyaç yoktur. Hemen elli metre yanında Sürmeli Cami, yüz elli metre altında Fesleğen Cami, yüz metre yukarıda tarihi Dört Ayak Cami, iki yüz elli metre altında Dutlu Cami ve üç yüz metre ileride tarihi Murat Paşa Cami vardır. Bu alan yeni bir camiyi kaldıramaz.

Merkez Cami yapmak için daha sakin bir yer ve restorasyonu bitmek üzere olan tarihi Sungurbey Cami veya yeni yapılan daha büyük ve sakin yerde olan Fatih Sultan Mehmet Cami daha uygun olacaktır.

Böyle bir yerde salgın zamanı merkez cami yapmak ancak kaynak israfı olur ve hiç bir kamu yararı yoktur...

NİÇEK

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku