Gündem:
TÜRSAB ÜYELERİ NİĞDE'Yİ KESFETTİ!

2 günlük keşif gezisinin sonunda turizm alanında istediği noktaya bir türlü gelemeyen Niğde’nin son zamanlardaki restorasyon ve tanıtım ataklarının Niğde için bir avantaj olduğu fakat Niğde’nin Turizm master planının bir an önce yapılması turizm alanındaki hareketlenmenin ivmesini arttıracağı ve ileride Niğde’nin ciddi turizm alanı olacağı gözlemlendi.

Dağ Bizi Bekliyor!

2 günlük Türsab keşif gezisi sonucunda geziye katılan GEOS 34 Turizm Acentesi Yetkilisi Ayfer Kuralay gazetemize yaptığı açıklamada, “Niğde’de turizm alanında ciddi bir çalışma başlatılmış. Turizm uzun soluklu ve sabır isteyen bir iş. Bu konuda biz acentelerinde Niğde’nin de sabretmesi gerekiyor. Yerelde önce turizme bakış açısını değiştirmek gerekir. Niğde’de yerel yönetimin turizm anlamında bir çabasının olduğunu gördük. Bu önemli bir adım. Niğde’nin marka değeri olan, sizlere kıraç gelen ama 2 bin metrenin üstünde hiçbir şekilde yeşillik olmadığını ispat eden Demirkazık’ı bünyesinde bulunduran bir Niğde var. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Ben kendi konum olduğu için söylüyorum. Çamardı Demirkazık bölgesi hızlı bir şekilde işlenebilecek hali hazırda bizleri bekleyen bir yer. Burada gördüğümüz bazı eksiklikler var mesela konaklama. Konaklama ile ilgili bazı şeyler yapılabilir. Doğa sporları köyü, kamp köyü yani ismi ne olursa olsun doğanın dokusuna uygun bir konaklama alanı mutlaka hazırlanmalıdır. Çamardı dağ bisikleti, kar kayağı, dağ yürüyüşleri ve dağcılık ile ilgili birçok alanda değerlendirilebilecektir. Dağ için bir şeyi beklememize gerek yok. Dağ bizi bekliyor. Ayrıca Ecemiş Çayı’nın kıyısında Ecemiş’in suyuyla yetiştirilen alabalığın lezzetide harikaydı.” dedi.

Niğde merkezde bulunan Yeşilburç köyünün doğa hayranı yerli ve yabancı turist için muhteşem bir alan olduğuna vurgu yapan Ayfer Kuralay, “Yeşilburç’un bir Rum köyü olması bana Egedeymişim hissini verdi. Hem o eski evlerin halen olduğu gibi kalması hem doğası, tesadüfen ortaya çıkarılan şarap mahzeni tek kelime ile büyüleyici bir alan. Yeşilburç’taki şimdilerde cami olan ve restorasyonu yapılan kilisenin de müze olmasının ardından buradaki cazibe daha da artacaktır.” diyerek Niğde’nin gerçekten keşfedilmesi gerektiğini ve çok beğendiğini belirtti.

Niğde’nin eksikleri elbette var ama zamanla düzeltilecek şeyler var diyen GEOS 34 Turizm Acentesi Yetkilisi Ayfer Kuralay “Niğde’de hikâye çok var, Hititlerden tutunda Tabal Krallığı’na kadar yani burada şişirme hikâyelere de gerek yok fazlasıyla hikâyesi olan bir şehir. Yeşilburç’ta doğa yürüyüşü yapan turistler şehir merkezinde de kültürel gezi yapabilirler. Özellikle Niğde Kalesi, Alâeddin Camii, Niğde Müzesi, Kemerhisar ve Gümüşler Manastırı gerçekten görülmeye değer yerler. Benim gruplarım için cazip bir il ve ben en yakın zamanda Niğde için bir tur hazırlığı yapacağım. Pandemi ortamında yeni yerler arayan turistler için Niğde oldukça cazip bir bölge olacaktır. Bu geziyi organize eden Niğde Turizmciler Derneği Kurucu Başkanı Bahar Şahiner Öke ve tur boyunca bize Niğde'yi anlatan Arkeolog Mustafa Eryaman'a teşekkür ediyorum.” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gürer, “Kamuya ait elde avuçta ne varsa satılıyor”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özelleştirme adı altında satılan arsa ve arazilerin, sermaye...

Haberi Oku