Gündem:
NARLIGÖL'E ÇİFT VALİ ZİYARETİ!

Haber: Fatma TAN

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun bir televizyon programında Narlıgöl ile ilgili "Karşılama merkezi ve beş on tane ahşap ev olsa fotoğrafçılar için çekim merkezi olur" sözlerinin ardından sosyal medyada Narlıgöl Aksaray’ın mı? Niğde’nin mi? tartışması başlamıştı. Bu konuşmanın ardından Narlıgöl ile ilgili hem Niğde’nin hem de Aksaray’ın projeleri gündeme geldi. Hazırlanan bu projelerle Narlıgöl’ün marka değerinin artacağı ve ilgi odağı olmaya başlayacağı izlenimi verdi.

9 Nisan 2021 tarihli Ulukışla Havadis gazetemizde yayınlanan "Çiftehan'a Yatırım Var Narlıgöl İlgisiz!" manşetli haberde 'Ulukışla'da bulunan Çiftehan Termal köyüne ziyarete giden Vali Yılmaz Şimşek'in Narlıgöl'ü ne zaman ziyaret edeceği de merak konusu.' vurgusu yapmıştık. Bu haberimizden yaklaşık bir ay sonra Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Narlıgöl'ü ziyaret etti.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun Narlıgöl’ü ziyaretine Niğde İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol’da eşlik etti. İncelemelerde bulunan valiler yapılması planlanan projeleri yerinde değerlendirdiler.

İnceleme sonrasında Niğde Valisi Şimşek yaptığı açıklamada, "Narlıgöl, doğa harikası çok önemli bir tabiat varlığı. Kapadokya Bölgesi'nin tek krater gölü olması da ayrı bir özellik katıyor. Bu bölge turizm bölgesi ve önemli bir termal potansiyeli bünyesinde barındırıyor. Niğde ve Aksaray sınırlarında olması nedeniyle Niğde ve Aksaray'ın ortak paydası. Bize düşen görev bu güzel tabiat varlığına hem Niğdeliler hemde Aksaraylılar olarak sahip çıkmak, bizden sonraki nesillere en iyi şekilde aktarmak ve korumaktır. Burası için projelerimiz var. Bu projeleri gerçekleştirdiğimizde buranın turizm potansiyeli ve cazibesi daha da artacak. Buraya gelen yerli ve yabancı turist sayısı daha da yükselecek. İnanıyorum ki bu projeler hayata geçtiği zaman marka bir yer haline gelecek." söyledi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'da basına yaptığı açıklamada; "Aksarayla Niğde illerinin çok kadim bir dostluğu var. Narlıgöl'de ortak bir değerimiz. Etle tırnak gibi olan bu iki il ortak projeler yapalım istedik. İnşallah burada çok güzel tesisler yapacağız. İnsanlarımızın aileleriyle gelip dinlenebilecekleri bir alan olacak. Bizim üretmekten ve halkımıza hizmet sunmaktan başka çaremiz yok. Çünkü gelecek üretmekle şekilleniyor." dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gürer, “Kamuya ait elde avuçta ne varsa satılıyor”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özelleştirme adı altında satılan arsa ve arazilerin, sermaye...

Haberi Oku