Ziraat odasından ruhsatsız ilaç uyarısı

Ayrıca ilaçlama konusunda da uyarılarda bulunan Başkan Kenar, “ ilkbaharın gelmesiyle birlikte çiçek açan meyve ağaçlarına ve tarlalarındaki bitkilere ruhsatı olmayan ilaçları kullanmasınlar. Ziraat mühendislerimizden bilgi almadan kesinlikle ilaç alımı yapmasınlar. Tarlamızı boşuna zehirlemeyelim. Bu ilaçların geri dönüşümü biz insanlara ciddi sağlık problemleri yaratıyor” şeklinde konuştu.

 Geçtiğimiz yıllarda piyasaya sahte tarım ilacı girdiğini ifade eden Kenar, “Üreticilerimiz bahar gübresi, güz gübresini atacak. Pancar ekecek, ayçiçeği ekecek. Biz üreticilerimizi şimdiden uyarıyoruz. Gübre alırken dikkat etsinler. Geçmiş yıllarda sahte gübreler vardı. Üreticilerimiz sahte gübre kullanırlarsa 12 ay boyunca tarlayı boşuna beklerler. Gübreleri alırken güvendikleri firmalardan, bayilerden alsınlar. Her yerden gübre alınmaz. Bu ekinler bizim alın terimizdir. Bu nedenle üreticilerimizi uyarıyoruz. Gerekirse ziraat mühendislerinden bilgi alıp ona göre alım yapsınlar” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku