Yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 20'si Covit19 hastaları

Dr. Koç, Niğde’nin çevre illere göre vaka artış oranı düşük olsa da bunun ileriki günlerde artmayacağı anlamına gelmediğini, tekrar kapanmaların önüne geçmek ve öğrencilerimizin eğitim öğretimine kesintisiz şekilde devam etmeleri için vatandaşlarımızdan aşılarını biran önce yaptırmalarını istiyoruz” dedi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Dursun Koç; “ ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de aşılamalar tüm hızıyla devam ediyor. İl olarak 1’nci doz aşılamada yüzde 75’in üzerine çıkarak mavi kategoride yer almaya başladık. İl olarak medeniyetlerin yaşatıldığı şehir olarak farkımızı göstermeliyiz ve Eylül ayı sonunda 1’nci doz aşılamada yüzde 85’in üzerine çıkmayı hedefliyoruz. İlimizde tüm ASM’ler, TSM’ler, çadırlar, mobil ekiplerimiz köy köy dolaşıyoruz ve dolaşmaya da devam edeceğiz. Biz sağlık çalışanları olarak, sağlık yöneticileri olarak sahaya çıkıp vatandaşımıza ulaşıyor olmamız; ayağına gidiyor olmamız, aşı konusunda üzerine düşeni yapıyor olmamız önemli.  Kış ayı geliyor, artık hani evlerimizi havalandırmamız pek mümkün olamayacak. Toplu ortamlar artacak, okullarımız açıldı, yurtlar açıldı, üniversiteler açılıyor dolayısıyla bizim riskimiz aslında giderek artıyor. Bu nedenle vatandaşımızı bugün çünkü yarın geç olabiliyor çünkü bugün karar verirsek işte 21 gün sonra 2. Doz aşıyı olacağız 15 günde onun etkisi var yaklaşık 30-35 gün sonra zaten biz bugün verdiğimiz aşının faydasını görmeye başlayacağız. Aşısız vatandaşlarımızın yoğun bakımlarda cihazlara bağlı olarak veya Allah korusun sonuçlarında ölen vatandaşlarımız var. İlimizde geçtiğimiz günlerde 23 yaşında aşı olmamaya direnen sonucunda vefat eden kardeşimiz var, bu gerçekten sağlık çalışanları olarak bizi gerçekten çok hırpalıyor ve üzüyor. Bu üzücü haberler yerine lütfen vatandaşlar olarak aşılarımızı olalım” dedi.

Devlet her imkânı seferber etmişken, vatandaşlarda lütfedip aşılarını yaptırmalarını istiyoruz diyen Dr. Koç; “ Niğde’nin çevre illere göre vaka oranı azda olsa artmaya devam ettiğini belirten Dr. Koç; “ Vaka sayılarımız çevre illere göre en son bakanlığımızın açıkladığı vaka sayısını biliyorsunuz 100 bin de 200’ ün üzerinde, şuanda bir plato seviyesindeyiz. Bizim sorunumuz önümüze baktığımız zaman riskimiz artıyor, kapalı alanlar ve toplu ortamlar dolayısıyla yurtlar, bunların hepsi ciddi bizim için risk durumu.  Dolayısıyla biz bu anlamda riski yönetebilmemiz. Geçtiğimiz günlerde olduğu gibi kapanmaların önüne geçmemiz için vatandaş olarak aşılarımızı zamanında olmamız gerekiyor. Devletimiz aşısını getirmiş, sağlık çalışanları gece gündüz aşılamaya yapıyor, sadece gönüllü olanlar gelir aşı vaktim geldi aşımı olmak istiyorum demek kalıyor. Bunu lütfen yani lütfedin artık biz sizleri hastalıktan korumaya çalışalım, toplumu korumaya çalışalım, sevdiklerinizi korumaya çalışalım, devletimiz imkânlarını bu kadar seferber etmişken, biz vatandaşımızdan sadece bir irade gösterip evet aşı vaktim geldi aşımı yapar mısınız? Demelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Yoğun bakımda yatan hastaların yaklaşık yüzde 20 civarında covid19 nedeni ile yatan hastaların bulunduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Koç, “ Yoğun bakımda yatan hastalarımızın yaklaşık yüzde 20 civarında covid19 nedeni ile yatan hastalarımız var, kalan yüzdelik kesimde ise diğer hastalarımızdan oluşturuyor.  Dolayısıyla bu risk arttıkça, vaka sayılarımız arttıkça, yoğun bakım oranımız artacaktır. Şuanda yüzde 60 civarlarındayız, ama bazen yüzde 100’de olduğu zamanlarda olabiliyor” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku