Yaz Kur'an kursları başlamasıyla camilerden çocuk sesleri yükselmeye başladı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de yaz kuran kursları 27 Haziran itibariyle başladığını ifade eden İl müftüsü Ayas; “Yaz kuran kurslarımız 27 Haziran itibariyle başlamış oldu. Kuran kurslarımız tabi bu yıl iki ay sürmüş olacak. 27 Haziranda başlayıp 26 Ağustosta sonlandırmış olacağız. Yaz kurslarımızın bir bayram tatili arası olacak bir haftalık. Onun dışında haftanın beş günü sabah saat dokuz buçukta başlayıp öğlen saat 12 buçuğa kadar devam edecek. Bazı yerlerde çocuklarımızın ihtiyacını düşünerek, gelme saatlerini düşünerek onları öğleden sonraki saatlerde de okutmuş olacağız.” Dedi.

CAMİLERİN YANI SIRA, 90 KURAN KURSUNDA KURS VERİLİYOR

Yaz kurslarında yaş sınırlandırması olmadığını belirten Ayas, “4-6 yaş arası çocuklar kuran kurslarımıza, onun üzerindekiler de hem camilerimize hem de ilimizde bulunan doksanın üzerindeki kuran kursumuzda kuran eğitimi alabilirler. Eğitim öğretimlerine katkı sağlamak amacıyla yaz döneminde açtığımız yaz kuran kurslarıyla çocuklarımızı v gençlerimizi velilerimizin de desteğiyle yaz döneminde tatil havasında yürüteceğiz. Çocuklarımızı okullarındaki din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ya da peygamberimizin hayatıyla ilgili Siyer-i Nebi derslerine de bir anlamda hazırlamış olacaklarını belirtti.

MÜFTÜDEN VELİLERE ÇAĞRI

Velilerinde çocukları açılan yaz kuran kurslarına yönlendirmeleri çağrısında bulunan Ayas; “Bu anlamda velilerimizden şunu istirham ediyoruz çocuklarımızı yönlendirelim, takip edelim.  Onların dini ile ilgili birtakım bilgileri elde etmelerini, ibadetlerle ilgili birtakım temel bilgileri öğrenmelerine yardımcı olalım.  Hatta çocuklarımızın hepsi olmayabilir ama belki bir kısmının kuranı kerimi okumaları noktasında onlarda ellerinden geleni yaparlarsa biz de camilerimizde, kuran kurslarımızda hocalarımızla destek olmak suretiyle inşallah çocuklarımızı daha iyi geleceğe hazırlama noktasında gayret göstermiş olacağız” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku