Vali Şimşek, yaşlılarımız toplumsal hayatımızın en kıymetli hazinelerindendir


Vali Şimşek mesajında : “Yaşlılarımız, milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak, gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen, değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, toplumsal hayatımızın en kıymetli hazinelerindendir.  “ dedi.

Vali şimşek şu ifadelere yer verdi: “Kültürümüzü ve manevi değerlerimizi nesilden nesile aktaran, yaşlılarımıza verdiğimiz değeri göstermek amacıyla her yıl 18-24 Mart tarihleri, “Yaşlılara Saygı Haftası” olarak kutlanmaktadır.   Yaşlılarımız, milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak, gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen, değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, toplumsal hayatımızın en kıymetli hazinelerindendir.  Tecrübelerinden istifade ettiğimiz,bizlere her konuda yol gösteren değerli büyüklerimize; İnancımız çerçevesinde, “Küçüğüne merhamet etmeyen, büyüğüne saygı göstermeyen bizden değildir.”  Hadis-i Şerif’i dinimizin yaşlılara verdiği önemi ve değeri göstermektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kudretiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur.” Sözlerinden yaşlılarımızın bizim için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamaktayız. Devletimiz, kendilerine bakamayacak durumda olan yaşlılarımızın mümkün olduğunca gelenek ve göreneklerimize uygun olarak kendi evlerinde, aile ortamlarında zamanlarını geçirmelerini sağlamaya, onların bakım ve ihtiyaçlarını kendi ailelerinin içinde karşılamaya yönelik çalışmalar yapmakta, bunun mümkün olmaması halinde ise yaşlılarımızı huzurevlerinde ve yaşlı bakım evlerinde ağırlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, sevgi ve saygıyı en çok hak eden, deneyim ve birikimleriyle bizleri bugüne getiren, her koşulda bizlere kol kanat geren büyüklerimizin“YaşlılarHaftası”nı en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine mutlu ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku