Vali Koç, Ormanları bilinçsizce tüketenler geleceklerini yok ederler

Vali Koç yayımladığı mesajında şunları söyledi, “ Ülkemizin bozulan bitki dengesine dikkat çekerek farkındalık oluşturmak, orman ve ağaç sevgisini gelecek nesillerimize anlatmak ve aktarmak amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve himayelerinde 11 Kasım tarihi ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak ilan edilmiştir. Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; aldığımız nefesin, hayat bulduğumuz suyun ana kaynağı ormanları korumak tüm insanlığın ortak görevidir. Ormanlarını bilinçsizce tüketen toplumlar; dünlerini, bugünlerini ve daha da önemlisi geleceklerini yok ederler.

Ormanların, küresel ısınmayı engelleme, kirli havayı süzme, iklimi düzenleme, yağışları çoğaltma, su kaynaklarını koruma, bataklıkları kurutma, erozyon, sel ve taşkınları önleme, gürültü kirliliğini azaltma, rüzgarın şiddetini hafifletme gibi birçok noktadaki öneminin yanı sıra yaban hayatını ve hayvan çeşitliliğini muhafaza etme, tarım ve hayvancılığa imkan verme, turizmi geliştirme, insanların ruh dinginliğini ve beden sağlığını artırma gibi işlevleri de dikkate alındığında bu günün önemi daha iyi anlaşılacaktır. Özellikle iklim değişikliğinin belirgin bir şekilde hissedildiği günümüzde ağaçlandırma çok daha önemli hale gelmiştir. Hiç kuşkusuz ki; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ormansız Vatan, Yurt Değildir” sözünden ilham alarak gelecek kuşaklara sağlıklı, temiz bir çevre, yaşanabilir bir dünya bırakmak için hep birlikte 7'den 77'ye tüm vatandaşlarımızın milli ağaçlandırma gününe gönüllü olarak her türlü desteği vereceğine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle ‘Türkiye Yüzyılına Nefes’ sloganıyla gelecek nesillerimize daha yeşil bir Türkiye bırakmayı tüm kalbimizle diliyor, bu anlamlı güne katkıda bulunan ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku