Uzun, Niğde'nin Stadyumunu geri verin!

İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun, konu ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. İYİ Parti İl Başkanı Uzun, açıklamasında Niğde’nin yetkililerini göreve davet ederek; Her geçen gün kaybeden bir Niğde olmanın bir an önce önüne geçilmesi gereklidir. Kapasite artırımı yapacağız deyip yerine tek bir koltuk dahi konulamayan Niğde’nin Şehir Stadyumunu geri verin” dedi.

NEREDEYSE TESLİM TARİHİNE GELİNDİ

İhale başlangıç tarihi 09.08.2021 olan ve bitiş tarihi 10.02.2023 olan bu projede mevcut stadyumun yıkılmasından başka hiçbir faaliyet gerçekleşmediğine değinen Uzun; “Projenin tamamlanması için geriye sadece 5 ay kaldı. 550 günden geriye kalan bu süreçte bir mucize beklemek dahi mucize sayılır” dedi.

SPORCU CAMİASI BİLE TEPKİLİ

Niğde'de 5 Şubat Stadyumu ve 5 Şubat Spor salonlarının yıkıldıktan sonra yenisinin yapılması sürecinde ardı arkası kesilmeyen iş bilmezlik ve plansızlık neredeyse ülke gündeminin bile ilgi odağı haline geldiğini ifade eden İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun; “Niğde’nin bu anlamda en son çamur saha rezaletinin ardından gözler iyice Niğde’ye çeviren ulusal gazete ve bazı yayın organları Niğde’nin hakkını Niğdeli kadar sormaya başladı. Tartışmaların gölgesinde kalan ve bir adım dahi atılmayan stadyum konusunda yetkililerden somut adım bekleyen vatandaşlar, sporcular ve Niğde Kamuoyu; ‘Bunu ilimize reva görenler artık bu şehre bir şey katamaz. Hazırda olanı yok ederek yerine koyamayanlardan bu şehre ve gençlerimize hizmet etmesi beklenemez’ görüşünü benimsemiş durumdadır.

SPOR CAMİASI: ANLAM VEREMEDİK!

Öyle ki 2’lig takımımız bile bu çıkmazın içinde kaşla göz arasında 3’ncü lige düşmüştü. Kendi sahası bile olmayan Niğde’ye bu yapılanların doğru olmadığına değinen bazı futbol camiasından isimler; “Niğde 5 Şubat Stadyumu, Türkiye’nin en iyi zeminine sahip stadyumlarından biriydi. Yıkımına anlam vermek mümkün değil. Stadyumun yıktırılmasına sebep olanları kınıyoruz” sözleri ile duruma tepki vermeye devam ediyorlar.

1 YILI AŞKIN ZAMAN ÖNCE YIKILDI HALA YOK

2021 yılı Mayıs ayında yıkımına başlanan ve kısa sürede ortadan kaldırılan 5 Şubat Şehir Stadyumu’nun yerinde henüz yeller eserken, ihale edilen stadın normal şartlarda 550 günde bitirilip teslim edilmesi gerektiği halde hala bir adım öteye gidilmiş değil” dedi.

VATANDAŞ: KOLTUKLARI HAK EDENLERE VERİN

Ziyaretleri ve gezileri sırasında vatandaşların bu konuda kendilerine taleplerde bulunduklarını da sözlerine ekleyen İl Başkanı Uzun; “Vatandaşlar, plansızca başlanan ve apar topar yıkılan koca stadın yerinde yeller eserken, ihaleyi verenlerde alanlarda yapamadan bırakanlarda, buna yol açanlar ve başlatanlarda Niğde halkına hesap vermek zorunda olduklarını söylüyorlar. Bu konuda sorumlulardan hesap sorulasının yetkililerin görevi olduğunu ifade ederek; ‘Koltuğa oturmakla hizmet yapılmıyor. Hizmet o koltukları hak ederek, vatandaşa millere faydalı olarak yapılıyor. Yıkmadan önce plansızca yapılan işlerden artık sıkıldık. Niğde’yi geriye götürmek istemelerine anlam veremiyoruz. Buna sebep olanlar ve Niğde’yi ülkemizde stadyumu olmayan tek şehir olarak bırakanları kınıyoruz. Stadyumuz geri verin’ sözleri ile gerçekçilik bekliyorlar” diye konuştu.(İyi Parti)

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku