Tarihi Mekanlar Korunmalı

Adana’dan yazlıkçı olarak Niğde’ye gelen, Adana’da Seyhan Kadın Çocuk Dayanışma Derneği, Kadın Adayları Destekleme Derneği Adana Şube Başkanı ve Niğde Güzel Sanatlar Derneği’nin kurucu üyesi Niğde’nin medeniyetler şehri olması nedeniyle çaba gösteren Elife Müftüoğlu tarihi eserlere karşı Niğde’deki ilgisizliğe isyan etti.

Niğde’de birçok tarihi yapının bulunduğunu belirten Elife Müftüoğlu, "Niğde Güzel Sanatlar derneğinin sergisi için Niğdedeyim ben Adana’dan gelen bir yazlıkçıyım. Bu yıkık binayı sergi için geldiğimde fark ettim. Bu tür binaların Efes gibi korunması gerektiğini düşünüyorum. Bu mekanları restore etmeye gerek yok, tarihi binalara insanların girişini ve kötü kullanımını engellemek yeterli. Bakın binanın içinde insanlar var bunların olmaması ve buraların turizm alanı olarak değerlendirilmesi gerekir. Mesela ben burada fotoğraf çekindim arkadaşlarıma gönderdim beni Efes’te zannettiler ve bayıldılar. Bu durumu Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e ilettim çok masraflı olacağını söyledi. Olduğu gibi korumanın bir masrafı olmaz ben yetkililerden rica ediyorum lütfen tarihe sahip çıkalım onu koruyalım." dedi. Haber: Fatma Tan

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku