Şimşek, Basın mensupları devlet ve vatandaş arasında köprü vazifesi görür

Vali Şimşek, İnsanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu yerine getirmek ve  halkı bilinçlendirmek amacıyla her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü kutlu olsun” dedi.

Vali Şimşek mesajında; “ 10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi ile habercilik mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günün 61.yılını kutlamaktayız. İnsanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu yerine getirmek ve halkı bilinçlendirmek amacıyla her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz, düzenli bir mesaisi olmadan çok güç şartlarda zaman zaman hayatlarını dahi riske atarak,  topladığı haberleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmektedirler. Basın mensuplarımız aynı zamanda bir kamu hizmeti görevi de yerine getiren, devlet ve vatandaş arasında köprü vazifesi gören, Basın Ahlak Kurallarına ve meslek etiğine bağlı, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılamaktadır.  Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği dünyada, medya hayati bir önem taşımaktadır. Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı günümüzde, gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır.  Bu duygu ve düşüncelerle; milletimizin ortak sesi ve kamuoyunun vicdanını temsil eden tüm Basın Mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku