Seçmen bilgi kağıtları muhtarlıklara yeniden geldi

Seçmen kağıtları da seçimlerde nerede ve hangi sandıkta oy kullanılacağını gösteren önemli belgelerden birisi olarak biliniyor. Seçmen kağıtları muhtarlıklara geldi. Seçmen kayıt bilgisi e-Devlet üzerinden de sorgulanabiliyor.

YSK, 14 Mayıs'ta kullanılan seçmen kağıtlarının 28 Mayıs'ta da kullanılacağını açıklamıştı. Ancak seçmen kağıdı kaybeden ve hangi sandıkta oy kullanacağını bilmeyenler için seçmen kağıtları yeniden muhtarlıklara geldi.

Seçimlerde seçmen kağıdının bulundurulması zorunlu değildir. Seçmen kağıdı yoksa eğer Nüfus müdürlüklerinden alınan geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilinir. Seçmenlerin oy verme günü, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belgeyi yanında bulundurması gerekecek.(

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku