Sanatçı Ali Ercan'ın sanat hayatının 70'inci yılı kutlandı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen geceye Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ve vatandaşlar katıldı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek,  Niğdeli sanatçı Ali Ercan'ın, kentin simgesi olduğunu,

Ali Ercan'ın değerini bildiklerini ancak bu geceyle ona olan vefa borcunu ödediklerini söyledi.

Şimşek, "Anadolu'nun her köşesinde bir müzik kültürü var. Kırşehir'de Bozlak kültürüyle Neşet Ertaş özdeşleşmiş, bu kültürü zirveye taşımış ve sembolü olmuş bir isim. Ege Bölgesi'nde Denizli'ye baktığımızda Özay Gönlüm'ü, Sivas'a baktığımızda Aşık Veysel'i görüyoruz. İşte bu sanatçılar o bölgeler için neyse Ali Ercan da Niğde için odur, Niğde için büyük bir değerdir." Dedi.

.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir de "Kendisine sonsuz teşekkürler ediyorum. Böyle değerlerin aslında yaşarken bilinmesi anlamlı. Maalesef ülkemizde genelde böyle değerlerin önemi kaybedildikten sonra ortaya çıkıyor. Ona sağlıklı sıhhatli, hayırlı uzun ömürler diliyorum. Niğde'mize, ülkemize, sanat hayatına katacağı çok daha işleri var." Dedi.

Konuşmaların ardından, Ali Ercan'ın kendi hayatını anlattığı video izletildi ve Kent Müzesi için yapılan Ali Ercan'ın bal mumu heykeli sergilendi.

Daha sonra sahneye çıkan Ali Ercan, "Kara kaş gözlerin elmas", "Adaletin bu mu dünya", "Adana'ya bir kız geçti gördün mü" gibi sevilen türküleri ile "Medine'ye varamadım" ilahisini seslendirdi. Sanatçının yaşına rağmen gösterdiği performans dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku