Sağlık merkezlerinde 1 milyon 452 bin 587 hastaya bakıldı

Niğde genelinde 2021 yılı içerisinde toplamda 3 milyon 31 bin 585 hastaya bakılmış oldu. Hastaların yüzde 47’si ise Aile Sağlığı Merkezlerinde muayene oldu. Koruyucu sağlık hizmetleri ile teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin verildiği 1. basamak sağlık hizmeti veren Sağlık Merkezleri Niğde’de 1 yıl içinde binlerce hastaya baktı. 2022 yılı ilk 6 ay içerisinde ise 622 bin 3 kişi Aile Sağlığı Merkezlerine muayene oldu.

Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur, sağlıkta dönüşümün önemli bileşenlerinden biri olan aile hekimliği, birinci basamak sağlık hizmetinin çağdaş uygulama şekli olduğunu belirtti. Okur,“2010 yılından beri ülkemiz genelinde uygulanmakta olan, aile hekimliği uygulaması ile Aile Sağlığı Merkezlerinde aile hekimi ve aile sağlığı çalışanları tarafından, birinci basamak sağlık hizmetlerinden bireye yönelik koruyucu, tanı, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerinin verilmekte. 50 Aile Sağlığı Merkezimizde 126 Aile hekimimizle 2021 yılında Aile Sağlığı Merkezlerimizde tam 1 milyon 452 bin 587 hasta muayene edilmiştir. 2022 yılı ilk 6 ay içerisinde ise toplamda 622 bin 3 kişi muayene oldu” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku