PTT'ye 'A kalite” hizmet ödülü

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nin (PTT AŞ), posta hizmetlerinin modernleşmesine yönelik kararları alma ve hizmet kalitesini iyileştirmek adına alınan tedbirleri başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi, Dünya Posta Birliği tarafından tescillendi. PTT’nin hizmet kalitesi, UPU bünyesindeki bağımsız uzmanlar tarafından verilen sertifika ile en üst kalite hizmet anlamına gelen Altın seviye ile değerlendirildi. 

Söz konusu derecelendirme programına 2012 yılında katılan PTT AŞ, 2012-2016 yılları arasındaki değerlendirmede Gümüş statüsündeki hizmet kalitesi sertifikasını almaya hak kazanmıştı. Günümüze kadar olan süreçte, hizmet kalitesini her geçen gün iyileştiren PTT AŞ, organizasyon sistemindeki başarısı ve operasyonel prosedürleri geliştirmedeki üstün çabası sayesinde, 2020-2023 dönemi için en üst seviyede hizmet sertifikasına layık görüldü. 

“BU TESCİL HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMA ANLAYIŞIMIZIN BİR PARÇASI”

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, Türkiye’nin de üyesi olduğu Dünya Posta Birliği’nin PTT’nin hizmet kalitesini tescillemesinin ülkemiz açısından büyük bir öneme sahip olduğuna vurgu yaparak şu değerlendirmede bulundu: “Sektörel olarak küresel düzeyde en üst kuruluş olan UPU tarafından yürütülen program kapsamında Şirketimizin almaya hak kazandığı bu uluslararası hizmet kalite belgesi, sürekli gelişim sağlama ve çağın gerektirdiği dönüşümü uluslararası standartlarla bütünleşmiş bir şekilde yürütme anlayışımızın bir parçasıdır. Bu başarıya katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum.”

“MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ARTIRACAK YATIRIMLARA DEVAM EDECEĞİZ”

Söz konusu sertifika programının posta hizmetlerini iyileştirmek ve posta işletmecilerinin kalite yönetimi konusunda farkındalığını artırmak için 2003 yılından beri dünya çapında uygulandığını hatırlatan Gülten, “Şirketimiz, müşteri memnuniyetini sürekli geliştiren yatırımlarına devam ediyor ve vatandaşa hizmette sınır tanımadan, Türkiye’nin her yerine ulaşan hizmet ağımızı geliştirerek ülkemize değer katmayı sürdürüyor” diye konuştu. 

UPU HAKKINDA

Birleşmiş Milletler ihtisas kuruluşlarından biri olarak faaliyetlerini sürdüren ve 192 ülke posta teşkilatının üye olduğu Dünya Posta Birliği’nin (UPU) merkezi İsviçre’nin Bern şehrinde bulunuyor. 2016 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen 26. Dünya Posta Kongresi ile başlayan dönemde, İdari Konsey Başkanlığı görevini, ülkemiz adına PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten üstleniyor. Türkiye, 2021 yılında gerçekleşecek Kongre ile İdari Konsey Başkanlığını Fildişi Sahili’ne devredecek. 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku