Patates ekim sezonu başladı

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Nisan sayının sonu itibariyle çiftçilerin bölgede patates ekimine başladığını kaydetti.

Türkiye'nin patates ihtiyacının yaklaşık yüzde 20'sini karşılayan Niğde'de yeni sezon patates ekimi başladı. Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, geçtiğimiz yıla oranla patates ekiminde geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 10 oranında bir artış yaşanıldığını belirtti.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar; “bilindiği üzere Niğde patatesiyle meşhur bir ilimiz. Nisan ayının sonu itibariyle ilimizde patates ekimi başlamış durumda. Patates ekimlerimiz ilk önce Altunhisar ilçesinde başlayarak, kışlık patateslerin Misli ovasında ve Melendiz ovasında ekimlerine başlanıldı. Geçtiğimiz yıllarda 235 bin dekar alanda patates ekimleri yapılırken bu yıl da yaptığımız araştırmalara göre, yüze 10 oranında bir atış ile Patates ekimlerinin yapılacağını görüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda patatesin fiyatlarının iyi olmasından dolayı patates ekimine biraz rağbet olacağını düşünüyoruz” dedi.

PATATES GİBİ FASULYE EKİMLERİ DE BAŞLADI

Nisan ayının sonu itibariyle patatesin yanı sıra bir diğer ürün olan Fasulye ekimlerinin de başladığını belirten Ziraat Odası Başkanı Kenar; “ Bilindiği üzere ilimizde Patates ’ten sonra Fasulye ekimleri de başladı. Fasulye ekimlerinde de patates gibi bir artış yaşanılıyor.

KENAR, ÇİFTÇİLERİ SULAMA SULARINI İDARELİ KULLANMALARI KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU

Bahar ayında etkili olan yağışlar çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü ifade eden Kenar; “İlimize şuana kadar yağış anlamında bakarsak Kış yağışı dediğimiz yağışlar olmadı, kurak geçirdik ama bahar ayının gelmesiyle birlikte Nisan ayında yağışlardan çiftçilerimiz çok memnun. İlimiz genelinde etkili olan yağışlar nedeniyle buğdaylarımız şuanda iyi. İnşallah bir Afat’a uğramadan çiftçilerimiz hasatlarını yapar. Yaz içerisinde çiftçilerimiz sulama sularını idareli kullanmaları konusunda uyarılarımızı yapıyoruz. Bilindiği üzere kışın fazla yağış olmamasından dolayı yeraltı sularında düşüş olacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı da ekim yapacak çiftçilerimiz az su isteyen ürün kullanmalarını istiyoruz.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku