Okul Öncesi Öğrencilerinin Yemekleri Milli Eğitim Bakanlığından

Niğde genelinde taşımalı eğitim kapsamında eğitim gören tüm kademelerdeki 4.133 öğrenci ile pansiyonlarda kalan 3.556 öğrencinin yemeği, Niğde Öğretmenevi ile liselerin pansiyon yemekhanelerinde hazırlanıyordu. Bu öğrencilere 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 2. dönemi itibariyle okul öncesinde eğitim gören 7.361 öğrenci de dahil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, "Bakanlığımızca Niğde'de taşımalı eğitim yapan okullar ile pansiyonlu okullarda günlük ortalama 7.689 yavrumuza sıcak yemek vermekteyiz. Okul öncesi öğrencilerimizi de bu hizmete dahil ederek 6 Şubat 2023 Pazartesi günü itibariyle günlük 15.050 öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti vereceğiz. Bu rakam Türkiye genelinde 5 milyon öğrencidir. Birçok ülke nüfusundan daha fazla bir sayıda ücretsiz yemek hizmeti bakanlığımızca sunulmaktadır. Pansiyonlu okullarımızda yemekler günlük 3 öğün şeklinde devam etmektedir. Amacımız, çocuklarımıza ev yemeği tadında sıcak ve kaliteli yemek sunabilmektir. Diyetisyen kontrolünde kalori hesabı yapılarak hazırlanan yemek listemize göre taşımalı öğrencilerimizin öğle yemekleri Öğretmenevleri tarafından hazırlanmakta ve ulaştırılmaktadır. Lise pansiyonlarımızda da yemekler kendi aşçılarımız, aşçı yardımcılarımız ve yardımcı personelimiz tarafından her pansiyonun kendi bünyesinde 3 öğün olacak şekilde hazırlanmaktadır. Sabah kahvaltılarını açık büfe şeklinde 13, 14 çeşit olarak veriyoruz. Buna ek olarak pansiyonda kalan öğrencilerimiz için akşam yemeği ile sabah kahvaltısı arasındaki sürenin uzun olması sebebiyle akşam etüt saatleri arasında da bir ara öğün hizmetimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimize ev ortamını, ev yemeklerini aratmayacak şekilde hizmet sunuyoruz. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. "dedi

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku