Niğde'nin sorunu 'Su Kirliliği”

Hava, su ve çevre kirliliğiyle ilgili bilgilerin bulunduğu haritada, yeşil olarak görülen su kirliliğinin Türkiye’nin 30’dan fazla ilinde meydana geldiği görüldü. Harita Niğde’nin su kirliliğinde öncelikli iller arasında olduğu gösterdi. 

30 İLDE SU KİRLİLİĞİ
Türkiye’deki kirliliğe yönelik paylaşılan haritada yeşil olarak görülen su kirliliğinin Türkiye’nin 30’dan fazla ilinde meydana geldiği görüldü. Tabloda hava, su, atık, erozyon ve gürültü kirliliği ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Haritada yeşile boyanan illerde acil önlem alınması gerektiğine dikkat çekildi. Niğde’nin yeşile boyalı 30 il arasında yer aldığı gözlendi. Tabloya göre, su kirliliğinde öncelikli iller arasında olan Niğde’nin birinci sorunun su kirliliği olduğu gözlemlendi. 

TÜRKİYE GENELİ KİRLİLİK HARİTASI AÇIKLANDI
Özellikle son dönemde Türkiye’nin birçok şehri atık kirliliğinin yaşandığı iller arasında. Haritada kırmızı renkli olan alanlar atık kirliliğini, açık mavi olan alanlarla; hava kirliliğine, açık yeşil olan alanların su kirliliği ile pembe ile gösterilen alanların ise gürültü kirliliği ve açık sarı ile belirtilen şehirlerin ise erozyon tehlikesinde olduğu görüldü.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku