Niğdeli Sporcu Madalyaları Topladı

Niğde Dünya Spor Kulübü sporcusu Mahmut İnan ilk madalyasını 22-25 Mart 2022 tarihinde Karaman'da düzenlenen MEB Ortaokullar arası Yarı Final Şampiyonasında 57 kiloda 1’nci olarak alırken, 16-18 Nisan tarihinde Sivas'ta düzenlenen MEB Ortaokullar arası Türkiye Şampiyonasında bir 1’ncilik, 22-24 Nisan tarihleri arasında Niğde ANALİG Grup Şampiyonası’nda 2’ncilik, 12-15 Mayıs Niğde ANALİG Yarı Final Şampiyonasında 3’ncülük, son olarak 14-20 Haziran tarihlerinde Sivas'ta düzenlenen Nadir Özsoy Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonasında 49 kiloda 3’ncülük madalyalarını kazanmayı başardı.
Dünya Spor Kulübü ve Milli Takım Antrenörü Orhan İnan konu ile ilgili açıklamasında; ‘Mahmut’un başarıları ile gurur duyuyoruz.  Mahmut'un hedefi Türk bayrağımızı Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonalarında göndere çekmek. Hem sporcum hem de oğlum olan Mahmut İnan 2 yıldır iyi bir lise kazanmak için eğitimini hem okulda hem de özel ders alarak devam ettiriyor. Bunun yanında özverili ve disiplinli çalışmasıyla da sporda başarısını gösterdi. Bizim amacımız Türk gençliğinin hem eğitimini hem de sporunu yürütebilmesi için Mahmut ve bunun gibi birçok sporcumuzu örnek olarak gösterebilmek. Amaçlarımızdan bir tanesi de gençliğimizin sigara, alkol, kumar gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için mutlaka tüm velilerimiz çocuklarını kendine uygun dallarda spora başlatmasını istiyoruz’ dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku