Niğde'de Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Uyum Eğitimi İle Başladı

Dağıtımı tamamlanan ücretsiz ders kitapları ile yardımcı kaynak kitapları inceleyen Halil İbrahim YAŞAR, yeni eğitim-öğretim yılına yönelik tamamlanan hazırlıklar konusunda da; “2022-2023 eğitim-öğretim yılına hazırlıklarımız il genelinde okul onarımlarımız tamamlandı. İlimizin derslik sayısını artıracak okul inşaatlarımız hızla devam ediyor. Son dönemde okul öncesi ile mesleki ve teknik eğitim önceliğinde eğitim yatırımlarımıza ağırlık veriyoruz. 2022 yılında 32 derslikli, 4 atölye ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu bulunan meslek lisesi, 2 adet 8 derslikli anaokulu, 2 tane 2 derslikli bağımsız anaokulu ve 12 derslikli ortaokul yapımı tamamlanarak hizmete alınmıştır.

Devam eden yatırımlarımızdan 8 derslikli 1 bağımsız anaokulunun inşaatı bu ay içerisinde tamamlanmak üzere devam etmekte olup 1 adet 8 derslikli bağımsız anaokulu ile Ulukışla ilçemizde 12 derslikli ortaokul yapımı 2023 yılı Mayıs ayında teslim alınacaktır.

Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında 2021-2022 Eğitim öğretim yılında il genelinde 29 yeni anasınıfı açılışı gerçekleştirilmiş olup 2022/2023 Eğitim öğretim yılı içinde açılacak anaokulları ile bu sayı 61’e ulaşacaktır. Temel eğitim kademesinde iyileştirme kapsamına alınan 44 okulumuzun donatım ihtiyacı talepleri ile ilgili yaklaşık 1.600.000 TL ödenek bakanlığımızca tahsis edilmiş, ihtiyaç duyulan donatım malzemeleri alınarak öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.

Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında yeni oluşturulacak fiziki mekânlar kapsamında 42 destek eğitim odası planlanmış olup donatım ve onarım için yaklaşık 167.000 lira ödenek bakanlığımız tarafından tahsis edilmiştir.

Kütüphanesiz okul kalmasın projesi ile tüm okullarımızda kütüphane kurulumları tamamlanmış olup öğrenci başına düşen kitap sayımız il genelinde düzenlediğimiz kitap toplama kampanyası ile 3,64’ten 5,33’e yükselmiştir. Hedefimiz bu sayıyı 8’e çıkarmaktır.

İlimiz genelinde 58 kapalı köy okulumuzdan öğrenci, taşıma, okul binasının kullanılabilirlik durumu göz önüne alınarak yapılan inceleme neticesinde merkez ilçemizde 3, Çamardı ilçemizde 1 okulumuz eğitim-öğretime yeniden açılarak hem okul hem de Köy Yaşam Merkezi olarak 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren kullanılacaktır.

72.019 öğrencimiz ve 4663 öğretmenimiz ile 2022-2023 eğitim-öğretim yılına başlayacağız. Tüm bu yatırım ve yeni derslik yapımlarının neticesinde ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayımız 19, ortaöğretimde 23 ve mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarımızda da 19’dur. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz ders kitabı dağıtımı tamamlanmış olup bu yıl buna ek olarak bakanlığımızca gönderilen yardımcı kaynak kitaplar da öğrencilerimizin sıralarında hazır edilmiştir. İlimiz ve ülkemiz adına hayırlı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum “dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku