Niğde'de Vaka Sayıları Üç Haneli Sayılara Çıktı

Artan Koronavirüs vakaları sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık İl Müdürü Dr. Koray Okur; “ Çin’de 2019 yılı sonunda ortaya çıkan ve kısa sürede ülkemizde dahil olmak üzere tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 hastalığı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyeleri, gereksinimler, göz önünde bulundurularak alınan il hıfzıssıhha kurul kararları, izolasyon-karantina tedbirleri ve geliştirilen aşıların da etkisiyle büyük ölçüde kontrol altına alınmıştı. İl Sağlık Müdürlüğünce Pandemi süreci içerisinde yapılan açıklamalara ve sosyal medya paylaşımlarına göre Ocak ayında ilimizdeki en az iki doz aşılı kişi sayısının tüm hedef nüfusa oranının %75’i geçmesi ve Şubat ayında uygulamasına başlanılan Türkovac aşısı ile aynı anda toplam hasta sayısı tek haneli rakamlara kadar inmişti” dedi.

ÖNLEMLER GEVŞETİLDİ VAKA SAYILARI ARTTI

Alınan tedbirler ve aşılama sonrası kontrol altına alınan Koronavirüs hastalığı Önlemlerin gevşetilmesi, yaz tatili ve bayramlarda yaşanan hareketlilikten kaynaklı Niğde’de vaka sayılarında artış yaşanmaya başladığını belirten Dr. Okur; “Önlemlerin gevşetilmesi, yaz tatili ve bayramlarda yaşanan hareketlilikten kaynaklı Niğde’de daha önce tek haneli rakamlara düşen vaka sayısının tekrardan üç haneli sayılara ulaşmış durumda. Covid-19 aşısının üstünden belirli bir süre geçmiş olması ve kişisel koruyuculuk etkisinin azalmasının da rol oynadığı doktorlar tarafından ifade ediliyor. Bu nedenle düşen kişisel koruyuculuk düzeyini yükseltmek için Covid-19 aşılarının hatırlatma dozlarının yapılması, hasta olup olmadığından emin olunamayan yabancılarla kapalı ve kalabalık ortamlardayken önlem olarak maske kullanılması ve sosyal mesafenin korunması önem arz etmektedir. Kontrol altına alınan Covid-19 hastalığının; hastalık etkeninin tespit edildiği söylenen değişimi, yaptırılan aşıların üzerinden geçen süre veya tam doz aşı yaptırılmamış olması, vb. nedenlerle tüm dünya ile birlikte, ülkemizde ve ilimizde de yeniden artışa geçmeye başladığı bu konuda yapılan bakanlık açıklamalarına dayandırılan haberlerden görülmektedir. Bu nedenle bu zamana kadar aşı yaptırmış kişilere hatırlatma dozunu ve henüz aşı yaptırmamış olan kişilere de aşı yaptırmaları tavsiye edilmektedir” diye konuştu.

HATIRLATMA DOZUNUZU YAPTIRIN

Hatırlatma dozunu ve hiç aşı yaptırmayanlara aşılarını yaptırmaları konusunda çağrıda bulunan Dr. Okur; “Son 60 gün içerisin de Covid-19 hastalığını geçirmiş kişiler hariç; son aşı dozunun üzerinden 6 ay geçmiş, 12 yaş üstü kişilere hatırlatma dozu için aşı tanımlaması yapıldığı bayram arifesinde Sağlık Bakanlığınca duyurulmuştu. Salgının etkisinin yeniden artmasını engellemek için aşı zamanı gelen tüm vatandaşlarımıza kayıtlı oldukları aile hekimliklerinde, bulundukları ilçelerdeki toplum sağlığı merkezlerimizde ve en yakın hastanelerin aşı uygulama birimlerinde aşılarını olmayı tavsiye ediyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku