Niğde'de şehitler saygı ve minnetle anıldı

Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkan Vekili Ahmet Taciroğlu, Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, Şehitlik Anıtı'na çelenk sundu.

Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, Vali Yılmaz Şimşek şehitlik şeref defterini imzaladı. Programda Kur'an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Osman Ayas, dua etti, katılımcılar şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir törende yaptığı konuşmada şu ifadelereyer verdi: “ Bu gün tam bundan 107 yıl önce aylarca süren Çanakkale savaşı ile ülkemizin her bölgesinde kahramanca mücadele eden ve bu mücadele sonucunda Şehitlik Nuruna eren tüm şehitlerimize ve Çanakkale Savaşında gösterdikleri üstün başarı ve kahramanlıkları ile destan yazan aziz şehitlerimizi, nine hatunları bıyığı terlememiş kınalı kuzuları 107.yılında rahmet ve dua ile anmak üzere huzurlarındayız.

Bizlere emanet ettikleri cennet vatanımız için bu günde aynı şevkle aynı gururla manevi değerlerimizi korumaya ve kollamaya devam ediyoruz. Ülkemizin neresinde olursa olsun bizim manevi değerlerimiz ile birlik ve beraberliğimizde gözü olan her kim olursa olsun bizim düşmanımızdır. Bu gün Elhamdülillah uğrunda binlerce can verilen toprağımız meyvesini veriyor, bayrağımız göklerde dalgalanıyor ezanımız minarelerde daima gür sesle okunuyor.  Bu kutsal değerler uğruna can veren aziz Şehitlerimize Çanakkale’de destan yazanlara söz verdik kanımızın son damlasına kadar sözümüzün arkasındayız.

Türkiye kolay bir lokma değil, Aziz milletin büyük bir devletidir Türkiye. Bu devletin Güvenlik Güçlerinin ve aziz milletinin gücünü herkes biliyor ve bilmeyen hainlere zamanı geldiğinde gösteriyoruz. Operasyona giderken anama eşime babama evlatlarıma Türk milletine selam söyleyin biz düğüne gidiyoruz diye selam gönderen yiğitlerin vatanıdır Türkiye; Hepimiz biliyoruzki vatan hainleri bu ülkede huzurun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin daim olmasından her zaman rahatsız oluyorlar. Ne zaman huzura kavuştuysak ne zaman kardeşliğimiz pekiştiyse mutlaka bir münafıklık ve hainlik düşündüler.   Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Çanakkale utançla yaşamak yerine onurla ölmeyi tercih edenlerin savaşıdır. Çanakkale, dualarla atılan her adımda inancın ispatı bağımsızlık sevdasının yaşanmış gerçekliğidir. Çanakkale Savaşı, Türk evlatlarının inançla, imanla; kol kola, göğüs göğse sergiledikleri bir var oluş mücadelesidir. Çanakkale Zaferi, kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir îman ve kahramanlık destanıdır.

 Aziz şehitlerimiz gül bahçelerinde rahat olsun; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’den bu güne kadar Şehit olan Nurlanmış yiğitlerimizi rahmet ve dua ile anıyor, Kahraman Gazilerimize ve şuanda vatan aşkıyla görev yapan askerimize ve polislerimize aileleri ile birlikte hayırlı ömürler diliyor selam ve saygılar sunuyorum..”

Vali Yılmaz Şimşek ise, şeref defterine şunları yazdı:"Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümü münasebetiyle manevi huzurunuzdayız. Sizleri bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Özgürce yaşadığımız vatan kıldığınız bu mukaddes toprakları, canınız pahasına bizlere emanet bıraktınız. Sizlerle ne kadar övünsek ve gurur duysak azdır. Sizler milletimizin gönlünde en yüce yere sahipsiniz. Emanetinize kararlılıkla sahip çıkıyoruz."

Kültür merkezine devam eden programda ise 19Mayıs Ortaokulu’nun gösterileri büyük beğeni topladı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku