Niğde'de Patent Başvuru Sayısı Yaklaşık İki Kat Arttı

Üniversitemiz etkisiyle patent başvuru sayısında yaşanan bu artış şehrimizi, 2021 yılında bulunduğu 38. sıradan 31. sıraya taşıdı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Türk Patent Kurumu verileri incelendiğinde 2021 yılına kadar ilimizden yapılan patent başvurusu sayısında 2021 yılından itibaren ilerlemeler kaydedildiğini, 2022 yılında ise Üniversitemizden gerçekleştirilen başvurular ile Niğde'mizin il sıralamasında 31. sıraya yükseldiğini kaydederek bu başarıda emeği geçen tüm akademisyen ve araştırmacılara teşekkür etti.

Rektör Uslu ayrıca Üniversitemizde yeni patent çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü ve içinde bulunduğumuz yıl içinde ulusal ve uluslararası patent sayısındaki artışın devam edeceğini de sözlerine ekledi.(NÖHÜ)

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku