Niğde'de kütüphanesiz okul kalmadı

Rabbimizin ilk emri olan okumayı tüm öğrencilerimize kazandırmayı hedefliyoruz. Tabi kütüphane olmadan yeterli sayıda kitap olmadan bunu başaramayız. Kütüphanelerimiz zenginleştikçe öğrencilerimizin daha fazla kitaba ulaşabilmesi neticesinde kitap okuma oranlarımızın da giderek artacağı inancındayız

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde gerçekleştirilen “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında ilimizde 3’ü sıfır atık kütüphanesi olmak üzere 91 adet kütüphane açılmış ve ilimizde kütüphanesi olmayan okul kalmamıştır.

Hali hazırda kütüphanesi bulunan okullarımızda da kütüphaneler güncellenmiş ve ilimizde düzenlediğimiz çeşitli kampanyalar sayesinde 2022 yılı itibariyle öğrenci başına 7 kitap düşecek sayıya ulaşmış bulunuyoruz.

2023 yılında da öğrenci başına düşen kitap sayısını 8’e çıkarılmayı hedefliyoruz.

2022 yılı başında 252.421 olan ilimizdeki kitap sayısı aralık 2022 itibariyle 447.344’e ulaşmıştır.

Ben bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyor okuyan nesillerin ülkemizi daha müreffeh yarınlara ulaştırmasını cebinab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. “ dedi.


 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku