Niğde'de 400 depremzede tedavi altına alındı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanan vatandaşlar, Sağlık Bakanlığına ait ambulanslarla Niğde’ye getirilen 400 depremzede Niğde ve Bor ilçesinde tedavi altına alındı.

Depremden etkilenen vatandaşlar Niğde’ye de gelmeye başladı. Şuana kadar deprem bölgesinden KYK yurduna 450 depremzede gelirken, 10 bine yakın vatandaşın gelmesi bekleniyor. Öte yandan Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanan vatandaşlar, Sağlık Bakanlığına ait ambulanslarla Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine ve Bor ilçe devlet hastanesine yaralı olarak 400 depremzede vatandaşın getirilerek tedavi altına alındığı öğrenildi. Ayrıca kendi imkanlarıyla Niğde’ye gelen yaklaşık 100’e yakın depremzede ise yardım severlerin açtığı ev ve otellere yerleşti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ölenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ederken Deprem bölgesinden hem karadan hem de havadan tahliyeler hızlandı.

İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Yıkılan binaların enkazı altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları aralıksız devam ederken, depremde hayatlarını kaybedenlerin sayısı da artmaya devam ediyor. Depremlerin ardından bin 117 artçı deprem meydana geldi. Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, itfaiye, tahlisiye, MEB, STK'ler ve uluslararası ekiplerin 24 bin 727 arama kurtarma personeli görev yapıyor. Diğer ülkelerden gelen arama kurtarma personeli sayısı ise 5 bin 709. AFAD, Emniyet, Jandarma, MSB, UMKE, ambulans ekipleri, gönüllüler, yerel güvenlik ve yerel destek ekiplerinden görevlendirilen saha personel sayısı ile beraber bölgede görev yapan personel sayısı 113 bin 201'e ulaştı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu illerden getirilen depremzedeler KYK yurduna yerleştirilirken kendi imkânlarıyla deprem bölgesini terk eden vatandaşlar ise kimisi yardımsever vatandaşların verdiği evlerde kalırken kimileri ise otellere ve pansiyonlara yerleşmeye devam ediyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku