Niğde'de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Yaşar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada eşi ve benzeri bulunmayan bir bayram olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar; “ Bu bayram hem Türkiye Cumhuriyetinin temelinin atıldığı ve egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün, hem de yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı çocuklar için bir şenliktir. Gazi Mustafa Kemal, geleceğimizin teminatı çocuklara verdiği değeri göstermek için, bu bayramı siz sevgili çocuklara armağan etmiştir. Her karış toprağının şehit kanlarıyla sulandığı bu mukaddes toprakların ebediyen Türk yurdu olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması ile tüm dünyaya ilan edilmiştir. Anadolu insanı imkânsızlıklar içerisinde verdiği mücadele ile bu topraklarda ezan sesinden başka bir sedanın yankılanmayacağını ve şanlı bayrağımızın göklerimizde sonsuza dek dalgalanacağını tarihe altın harflerle yazmıştır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti olarak Ulusal egemenlik bizim en değerli hazinemizdir diyen Yaşar; “Anayasamıza göre Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir. Bu, milletin üzerinde hiçbir gücün olmadığı ve olamayacağının teminatıdır. Her şeyin bir bedeli vardır. Bu aziz toprakların da bedeli Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, 15 Temmuz’da, Afrin’de ödenmiştir ve hala da ödenmeye devam etmektedir. Anadolu İslam’ın yurdudur ve kıyamete kadar da öyle kalacaktır. Ulusal egemenlik bizim en değerli hazinemizdir. Bu milletin kahraman evlatları canı pahasına vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmıştır, çıkmaya da devam etmektedir. Ülkemiz üzerinde oynanan iç ve dış kaynaklı oyunların hiçbiri başarılı olamayacaktır. Milli ve manevi değerleri ışığında teknoloji üreten nesillerimizle her gün dahada güçlenen ülkemizin Allah’ın izniyle her alanda söz sahibi bir ülke olacağına olan inancımız tamdır. Milletçe gurur ve sevinçle kutladığımız bugünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan,bayrak ve mukaddesatımız uğruna bu cennet vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yüzlerinizdeki gülümseme, yüreklerinizi dolduran vatan sevgisi, kardeşlik gibi değerlerin ömrünüz boyunca daim olmasını diliyorum” diye konuştu.(Adnan Çelebi)

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku