Niğde'de 100 bin liralık ödüllü yarışma

Kentte yenilik ve teknolojiye dayalı girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı girişimcilerin desteklenmesi hedefleniyor.

Adaylar, yarışmaya, yol hasar takip sistemi, araç yakıt-yol takip sistemi, park/kamelya doluluk takip sistemi, yeşil alan sulama otomasyonu, akıllı sinyalizasyon, yapay zeka trafik takip sistemi, akıllı atık toplama otomasyonu, görme engelliler için mobil uygulama, işletme bazlı takip uygulaması, güneş enerjili şehir mobilyaları, otopark doluluk takip sistemi, belediye bilgisayar donanımlarını sanallaştırma yazılımı, kinetik enerjiyi elektriğe dönüştüren yol projesi, güneş enerjisiyle şarj olan ve kendiliğinden parlayan yaya ve bisiklet yolu, su kartlarının NFT üzerinden telefon ile dolumu, içme suyu kalite takip otomasyonu, yağmur sularının kullanımı, merkezi ısıtma sistemlerinde başlangıçta akan soğuk suyun değerlendirilmesi, spike benzeri tabela ölçüm sisteminin entegrasyonu, tabela vergisi sorununa yönelik alternatif çözümler, güneş enerjisi santrallerinin verimliliğini artırıcı çözümler konularındaki projeleriyle katılabilecek.

Yarışmaya, Niğde'de işletmesini kuracak olup, yenilikçi-teknolojik iş fikirlerine sahip ve KOSGEB "Girişimcilik" eğitimini tamamlamış, 27 Aralık 2021 itibariyle 24 ay içerisinde işletmesini kurabilecek girişimciler ile 28 Aralık 2019 itibariyle işletmesini kurmuş ve en az yüzde 50 ortaklığa sahip kişiler yarışmaya başvurabilecek.

Yarışmada KOSGEB tarafından birinciye 40, ikinciye 35, üçüncüye 25 bin lira ödül verilecek. Ayrıca yarışmaya katılanlar, KOSGEB'den 370 bin liraya kadar girişimcilik ve 750 bin liraya kadar Ar-Ge desteklerinden faydalanabilecek.

"sehrimizicinbenimfikrim.nigdeteknopark.com" adresinden temin edecekleri formla 3 Aralık'a kadar başvuru yapılabilecek, sonuçlar 27 Aralık'ta ilan edilecek.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku