Niğde Kent Konseyi Başkanı Öztürk oldu

Genel Kurulda konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek:”Yaptığımız istişarelerde Kent Konseyi'nin il için ne kadar önemli olduğunu söyledik ve ilk etapta bu oluşumu tekrar bu oluşumun ilimizde canlanması gerektiğini istişare ettik ve bugünde ilk olağan genel kuruluşu gerçekleştiriyoruz ve Kent Konseyi'ni ilimizde kurmuş olduk. İnanıyorum ki görev alacak arkadaşlarımız gayretle çalışacaklar ve ilimiz için güzel çalışmalar yapacaklar." Dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kent Konseyi'nin ilin bugünü ve yarını için projeler ve çözümler önereceğini söyledi. Özdemir, "Konsey, yerel yönetimler tarafından oluşturulması planlanan kent vizyonuna katkı sunan ve destek olan bir yapı. Kısacası ortak aklın buluşacağı bir platform. Bu kentin belediye başkanı olarak herkesin sesini çok önemsiyorum. Ama göremediklerimiz, eksiklerimiz ve farkına varamadıklarımız olabilir, Kent Konseyi de bunun eksikliğini tamamlayacak inşallah” diye konuştu.  Konuşmaların ardından  başkanlık ve yürütme kurulu seçimi yapıldı. Kent Konseyi Başkanlığına Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk seçildi.

Niğde  Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk  ise: “aldığım büyük sorumluluğun farkındayım. Elimden gelen çabanın en iyisini yapacağıma söz veriyorum. Kent konseyleri tamamen gönüllük esasına göre faaliyet gösteren platformlardır. Bütçesi yoktur. Yani paranın pulun makamın mevkiinin olmadığı sadece ve sadece gönüllülüğün olduğu kurumlardır” dedi

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku