Niğde İŞKUR 2020 yılında 5900 kişiye Kısa Çalışma Ödeneği yardımında bulundu

2020’de 3600 kişiyi işe yerleştirdik 2020 teşvik ve programlar kapsamında yılı içerisinde işe yerleştirme rakamımız kurum tarafından 3600’dür. İYP’den de 800 kişiyi işe yerleştirdik. Yani İŞ-KUR tarafından 4400 kişiyi işe yerleştirmiş bulunmaktayız. 2020 yılı içerisinde 9 engelli vatandaşımıza ve 4 eski hükümlü vatandaşımıza iş imkanı sağlandı. Biz bu vatandaşlarımıza elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Onlar bize proje oluşturma aşamasında geliyorlar ve birebir işlem konusunda yardım alıyorlar. Vatandaşlarımızın bize sadece başvuru yapmaları yeterlidir fakat gelen kişi çalışmayı gerçekten istiyorsa bu mümkündür. Engelli ve hükümlülerimizi biz bekliyoruz. Akıllarındaki projeyle gelsinler biz kurum tarafından yardımcı olacağız” dedi.

2020 yılı içerisinde 5 bin 900 kişiye Kısa Çalışma Ödeneği Verdiklerini ifade eden Bingül; “  Kurum olarak 2020 yılı içerisinde 5900 vatandaşımıza Kısa Çalışma Ödeneği yardımında bulunduk. Biz bu süreçte 32 milyon TL’lik bir ödeme yaptık. Nakdi Ücret Desteği programımız kapsamında da 4670 kişiye 19 milyon TL’lik bir ödeme yaptık. İşsizlik ödeneğinde de 2800 kişiye de 11 milyon 600 bin TL’lik bir destek sağladık. Devletimiz işverenimize ‘işçini çıkarma diye maaşını ve sigortanı biz öderiz’ desteğini veriyor. Toplamda Niğde’ye kısa çalışma ödeneği ve işsizlik ödeneğiyle 63 milyon TL elimizde mevcuttur. Mart sonuna kadar da sağlayacağız.  Yeni hizmet binamız neredeyse tamamlanmış durumdadır fakat illaki eksiklikleri var. Bu eksiklikler için çalışmalar devam ediyor ve en kısa zamanda binamıza taşınmayı düşünüyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku