Niğde'de 'Sanayici İstişare Toplantısı' yapıldı

Niğde Valisi Mustafa Koç, OSB Konferans Salonu'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, Niğde'nin tarım kenti kimliğiyle ön plana çıktığını ancak tarım ve sanayileşme dengesinin iyi kurulması gerektiğini söyledi. Niğde OSB'nin yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını belirten Koç, "Tarihine, milletine, potansiyeline inanan siz değerli sanayicilerimizin cesur yatırımlarına şahit olduk. Sizin cesur kararlarınızla beraber inşallah önümüzdeki yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak. Önümüzdeki çağ da Türk'ün çağı olacak." ifadelerini kullandı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede de Türkiye'de bütün OSB'lerin, endüstri bölgelerinin, küçük sanayi sitelerinin ve müstakil sanayi tesislerinin toplam alanının 300 bin hektar civarında olduğunu aktardı. Bu alanın Türkiye topraklarının binde 4'üne tekabül ettiğini belirten Büyükdede, dünyayla kıyaslandığında gidilmesi gereken çok daha uzun yol olduğunun anlatılması gerektiğini dile getirdi.

Büyükdede, ihracat rakamlarının 20 yıl önce 2-3 milyar dolar olarak konuşulduğunu anlatarak, şunları kaydetti: "Bugün 250 dolarları konuşuyoruz. 250 milyar dolar ihracatın yüzde 94 sanayi. Ve bu bir o kadar da iç pazarda sanayimiz var. Dolayısıyla bizim sanayi alanlarımızı hızla büyütmemiz gerekiyor. Dünyada da bu trend böyle. Dünyadaki trende baktığınızda endüstriyel alanlar ne kadar büyürse gayrisafi milli hasılanın da o kadar büyüdüğünü görüyoruz. Bu bir gelişim eğrisi. Bu gelişim eğrisine bizim de hedef koyarak ayak uydurmamız gerekiyor. 4 yıldır Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeyiz. Bu sistem çerçevesinde biz bütün gücümüzle bunun farkında olarak, 9 bin dolar olan kişi başı gayrisafi hasılayı nasıl 20 bin dolar yaparız, ne kadar sanayi alana ihtiyacımız var? Nasıl ulaşmalıyız? Ticaret hayatımızı nereye getirmeliyiz? İnsan kaynağı sayımızı nereye getirmeliyiz? Bunu iyi kavramamız gerekiyor. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor." Türkiye'nin sanayi alanlarını büyütme hedefiyle şehir şehir dolaştıklarını vurgulayan Büyükdede, bakanlık olarak bütün sanayicileri bu hedefe kanalize etme gayreti içinde olduklarını dile getirdi.

Program, sektör temsilcilerinin sunumuyla devam etti. Toplantıya, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Teknopark Genel Müdürü Rifat Battaloğlu, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruluşu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, sektör temsilcileri ve sanayiciler katıldı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku