Niğde'de kurban satışları başladı 

Besici Hüseyin Çalkandere, küçükbaş kurbanlıkların 4 bin ile 7 bin arasında, büyükbaş kurbanlıkların 30 bin ile 40 bin TL arasında alıcı bulduğunu söyledi.
2022 kurban bayramında kurbanlık fiyatlarının yem ve girdi fiyatlarından dolayı 2-3 katladığını belirten Çalkandere, süte gelen zammın daha ceplerine girmeden yem fiyatlarının da zamlanıp eridiğini ifade etti. 
MALİYETLER ARTTI KURBANLIK FİYATLARI 3’E KATLADI
2022 kurbanlık hissi başı fiyatları 4-6 bin TL arasında olduğunu belirten Çalkandere,  7 kişilik hisseyle girilen bir hayvanın fiyatı 42 Bin TL gibi bir fiyat tutuyor. En düşük olan kurbanlık fiyatı ise 30 bin TL civarında. Geçen yıl ve bu yıl arasında ki fiyat farkı 2 katından fazla oldu. Çünkü yem girdileri ve maliyetler çok pahalı.”
EN UCUZ KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK 3 BİN TL’DEN BAŞLIYOR
Küçükbaşta ise kurbanlığa göre fiyatlar değişiyor ancak ortalama 3 bin 500 TL arası ile 6 bin TL arasında fiyatlar. Diyanetin açıklamış olduğu 2 Bin 250 TL'lik kurban kesim bedelinin doğru olduğunu düşünmüyorum ki 2 Bin TL'ye kurban olacağını da zannetmiyorum. Çünkü sütten ayrılmış taze bir kuzunun fiyatı şuan 2 bin TL. Bu kuzunun kurbanlık olabilmesi için 3 aylık bir bakıma ihtiyacı var. 3 aylıkta yem ve bakım masrafı 1 bin 500 TL etmektedir. Kuzunun kurbanlık olması için maliyeti zaten 3 bin 500 TL ediyor. Bu sebeple diyanetin açıklamış olduğu 2 bin 250 TL'lik fiyatı doğru bulmuyorum ve hiç bir üreticinin doğru bulacağını düşünmüyorum. 
Son olarak kurbanlık seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Çalkandere açıklamasında “kurbanlığın iyi olduğunu anlamak için bir kaç noktaya bakmak lazım. Kurbanlığın belinin dolu olması lazım. Kurbanlıkta döş dediğimiz bir kısım var o kısmın ve arka butların dolu olması lazım. Yani hem gözle hem el kontrolü ile bu kısımların göze gözükmesi ele gelmesi lazım. En önemli nokta ise etin az ya da çok olması değil kesilen etin kurban olması lazım. Yani kurbanlığın 2 yaşını doldurmuş olması çok önemli. Bunu insanlar bilinçsiz bir şekilde alıyor ve satıcılar kurban olmayacak, yaşını doldurmamış hayvanları kurbanlık diye satıyor. Bu çok önemli bir husus.” Şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku