NİĞDE'DE 19 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle 19 Mayıs kutlamaları gerçekleştirildi. Niğde'de mahalle mahalle gezen bando ekibine Niğdeliler camlardan ve balkonlardan alkışlarla eşlik etti. Bazı vatandaşlar Türk Bayraklarını sallayarak bando ekibini selamladı.

Niğde’de 19 Mayıs'ın coşkusunu tam anlamıyla yaşatmaya çalışan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; "Milli mücadelenin başladığı tarih olan 19 Mayıs 1919, milletimizin uyanışının ve milli iradeye dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının sembolüdür. Bu gün, tarihimizdeki çok önemli dönüm noktalarından biridir. Bir milletin bütün yokluklara bütün çaresizliklere rağmen bütün dünyaya bağımsızlığını haykırdığı önemli bir gündür. 19 Mayıs, ezelden beri hür ve başı dik yaşamaktan asla taviz vermeyen aziz milletimizin asırlardır sahip olduğu sarsılmaz iradesinin, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun uyanış günüdür.

Kendi gençliğine kıymet veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek geleceğe hazırlayan milletler, yarınlara güvenle ve umutla bakabilirler. Kazanılan her zafer, elde edilen her başarı, iyi eğitim almış, öz güveni yüksek, kendini sürekli geliştiren gençler vasıtasıyla olacaktır. Bu vesile ile tüm gençlerimizin bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Öte yandan Başkan Özdemir; Bu akşam gerçekleştireceğimiz havai fişek gösterisi saat 21:00’da şehrin her bölgesinden görülebilecek.. Efendibey Mahallesi, Göbekli Dağ ve Niğde Kalesi'nden 102. yıl anısına 102 adet havai fişek atacağız. Tüm Niğde’li hemşehrilerimizi saat 21:00’da balkonlara davet ediyorum.’’ dedi.

19 Mayıs Coşkusu Gecede Devam Etti

Niğde Belediyesi akşam 19 Mayıs kutlamalarını renklendirdi.

İlk olarak saat 19.19'da il protokolünün önderliği ve vatandaşların yoğun katılımıyla milli birlik ve beraberliğimizin sembolü olan İstiklal Marşımız okundu.

Daha sonra gökyüzünü bir renk cümbüşüne çeviren havai fişek gösterisi şehrin her yerinden seyredildi. Efendibey Mahallesi, Göbekli dağ ve Niğde kalesinden 102. yıl anısına 102 adet havai fişek atıldı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku