Niğde çiftçisine dekar başına 135 lira destek verilecek

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen yerlerde ekim ve dikim yapan çiftçilere sertifikalı tohum kullanım desteklerinin yüzde 100 artırılarak ödenmesi kararlaştırıldı.
Resmî gazetede yayınlanan Kararla birlikte Niğde merkez Altunhisar, Bor ve Çiftlik ilçelerinde ay çiçek üretimine dekar başına 135 TL destek verilecek. Konu hakkında Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi "Su kısıtı olan 11 il ve 52 ilçede, 2023 yılında yağlık ayçiçeği ekiminde yerli sertifikalı tohum kullanan çiftçilerimize dekar başına 135 TL destek verilecek. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi. 

ÜRÜN LİSTESİ DEĞİŞTİRİLDİ
Kararla, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında havzalara göre desteklenecek ürün listesi de değiştirildi.
Buna göre, Niğde-Bor, Niğde-Çiftlik, Niğde-merkez, Aksaray-Güzelyurt, Hatay-Kumlu, Hatay-Reyhanlı, Mardin-Artuklu, Mardin-Derik, Mardin-Kızıltepe, Nevşehir-Acıgöl, Nevşehir-Derinkuyu ve Şanlıurfa-Viranşehir havzalarında desteklenecek ürün listesine ayçiçeği dahil edildi. Karar, 1 Ocak 2022'den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku