NDKKYB'den 153 çiftçiye 3 Milyon destek

Kent genelinde 153 çiftçiye 3 milyon 640 Bin TL destekleme ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına dün itibariyle yatırıldığını belirten Demirkol, “ 153 çiftçimize destek verdik.  3 Milyon 640 bin TL ödenek paramız geldi. Bu paramız Ziraat Bankasındaydı. Bu par buradan tüm çiftçilerimize de dağıldı.  Çiftçilerimiz bu parayı güle güle harcarlar inşallah. Baharı ayında da diğer anaç koyun desteğini alacak çiftçilerimizde gelecek. Bunu elimizden geldiği kadar erken getirmeye çalışacağız. Geçenlerde genel başkanımız ile de görüşmelerimizde normalde bu destekler Haziran ayını buluyordu. Ama inşallah bu sen Mart ayının sonuna doğru getirtmeye çalışacaklarını belirtti.

HAYVAN ÜRETİCİLERİNE ARPA TEMİNİ YAPILMAYA BAŞLANDI

Küçükbaş Hayan yetiştiricilerimize arpa temini yapılmaya başlandığını ifade eden Başkan Demirkol; “  Şuanda Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından ’da (TMO), arpa temini yapılıyor. Başvurular alındı ve parasını yatıran çiftçilerimiz arpalarını almaya başladılar. Arpaların tonajları da belli oldu. Allah Devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz.  Burada çiftçimizin büyük bir şekilde yanında oldu. Normalde bu yardımlar olmasaydı Arpamızın kilosu 4 ya da 5 liraydı.  Şuanda KDV ile birlikte 2,80 liraya geliyor. Aşağı yukarı piyasayla birlikte bize fiyat yarı yarıya gelmiş oluyor.  Bunun için çiftçilerimiz başvuruyu yapıyor. Başvurular ayın 13’üne kadar alınıyor. 13’ünden sonrada parasını yatıranlar arpasını Toprak Mahsulleri Ofisinden temin edebiliyorlar” dedi. 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku