Kuyumcu, Engelsiz İstihdam İçin Çalışıyoruz

Belge takdimi ile ilgili konuşan İl Müdür V. Ahmet Kuyumcu “10 – 16 Mayıs Engelli Haftası sebebiyle ilimizde en çok engelli istihdam eden, kurumumuz ile işbirliği geliştiren 4 işletmemizi ziyaret ederek belgelerini takdim ettik. Bor Şeker, Işıl Tekstil, Hamboya Tekstil ve Niğtaş işletmelerimize sizler aracılığınız ile yeniden teşekkür ediyoruz. İŞKUR olarak engelli vatandaşlarımızın bireysel ve toplumsal olarak güçlenmeleri, işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılması, istihdamda sürekliliklerinin ve sosyal güvencelerinin sağlanması, girişimlerinin desteklenmesi için varız. 50 ve üzeri işçi çalıştıran iş yerlerinde zorunlu engelli istihdamının gerçekleştirilmesinden sorumluyuz. Engelli istihdamını artıran teşvikleri uygulayarak engelli istihdamına öncülük ediyoruz. Ayrıca Engelli İş Koçlarımız ile engelli vatandaşlarımızın en doğru işe en kısa sürede yerleşmesi, iş hayatında karşılaştıkları problemlerin aşılması ve işe uyumlarının desteklenmesine kadar geniş bir alanda hizmet sunarak istihdamın sürdürülebilir olması için çalışıyoruz. Bununla birlikte kendi işyerlerini açmak isteyen engelli vatandaşlarımıza 150.000 TL‘ye kadar geri ödemesiz iş kurma desteği sunuyoruz.” dedi.

Niğde İŞKUR tarafından 2023 Yılı Ocak – Mayıs döneminde (15.05.2023’e kadar) 142 engelli iş arayanın özel sektör işyerine istihdamına aracılık edilmiş olup engelli istihdamında öncü Kurum İŞKUR daha çok ve iyi işler için engelleri kaldırmaya devam etmektedir.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku