Kızıltan, Zamlar esnafımızın belini büktü

Tüm motorlu araçlarda yapılması zorunlu olan araç muayenesi fiyatlarına yeni yılla birlikte zam geldi. Araç muayene ücretleri yeniden değerleme oranı, yüzde 122 oranında artırıldı. Zam oranına özellikle şoför esnafından büyük tepki geldi.

Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, yeni yılla birlikte gelen zamların vatandaşları zor duruma sokacağını ve kazançları her geçen gün azalan, her yıl muayene yaptıran esnafın bu ücretlere tepkili olduğunu aktardı. 2023 yılı muayene yaptırmamanın cezasının da arttığının altını çizen Kızıltan, “Muayenesiz araç kullanmanın cezası var. Trafik cezalarına gelen zamla beraber muayenesiz araçla trafiğe çıkmanın cezası 427 TL'den 951 TL'ye yükseldi. Bununla birlikte araç kasko ve zorunlu trafik sigortaları geçen yıla oranla 5 kat zamlandı. Bu zamlar tabiri caizse esnafımızın belini büktü” diye konuştu. TÜVTÜRK tarafından yapılan araç muayenesi ve muayeneden alınan ücretlerin detaylarını paylaşan Başkan Kızıltan, “Traktör (Römorklu, Römorksuz): 2022 yılı 258,42 TL iken 2023 yılında 575,84 TL’ye yükseldi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku