Kızılelma Parkında Okuma Etkinliği Düzenlendi

8 Eylül uluslararası okuma yazma günü vesilesi ile Yunus Emre’yi öğrencilere tanıtmak isteyen Niğde Belediyesi Yunus Emre’nin hayatını anlatan bir kitabı bastırarak dağıttı. Program kapsamında Yazar Yusuf Duru tarafından Yunus Emre ile ilgili bir sabah ve bir öğleden sonra olmak üzere iki söyleşi gerçekleştirildi.

Kızılelma parkında gerçekleştirilen etkinliğe Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Milli Eğitim Müdür Halil İbrahim Yaşar ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Göncü katıldı.

Programda konuşan Başkan Özdemir; “Yunus Emre çağları aşan sesi ile Anadolu’yu bize vatan yapan ses bayrağımızdır. Yunus Emre Türkçemizin en saf ve en doğal haliyle bizi kendi özümüze çağırmaktadır. Onun şiirleri insanları her zaman okumaya yazmaya teşvik etmiştir.  “İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen, ya nice okumaktır” diyen Yunus Emre’yi böyle bir günde böyle bir güzel ortamda sevgili öğrencilerle andığımız için çok mutluyum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. “dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku