Kıbrıs Gazilerine Milli Mücadele Madalyaları Takdim Edildi

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; “Kurtuluş Savaşında ortaya koyduğumuz ruhla mücadele ederek üstesinden gelebiliriz. Bunu tekrar başarabiliriz. Atalarımızın, dedelerimizin kahramanlığına, fedakârlığına o zaman layık olduğumuzu söyleyebiliriz” diye konuştu.

Madalyaların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin bağımsızlık işareti ve milli mücadele nişanı olduğunu söyleyen Vali Şimşek; “ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan kahraman gazilerin madalya ve beratı tevcih töreninde gururla bir aradayız.  Bu madalyalar kuşaktan kuşağa aktarılarak böyle bir mücadelenin verilmiş olduğunu simgeleyecek. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtına katılarak bu gururu, mutluluğu ve zaferi bize yaşatan değerli gazilerimize bu madalya ve beratı tevcih etmekten gurur duyuyorum. Tarihi şanla zaferlerle kahramanlık destanlarıyla dolu bir milletiz. Kıbrıs Barış Harekâtı da bir kahramanlık destanıdır, bir zaferdir. Kıbrıs Barış Harekâtına katılan cesaret, fedakârlık ve kahramanlıkla ölümü göze alarak yavru vatanın savunmasında yer alan değerli Gazilerimizin Kıbrıs zaferinde büyük payı bulunmaktadır.“ dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku