Kemerhisarlı Üretici Yılda 50 Bin Asma Fidanı Üretiyor

Niğde’nin Bor İlçesine bağlı Kemerhisar beldesinde üzüm asma fidanı yetiştiriciliği her geçen gün daha da gelişiyor.

Üzümü ile meşhur Kemerhisar beldesinde 10 yıldır üzün fidanı yetiştiren Ümit Özbaş adlı üretici, üretim kapasitesini yılda yaklaşık 40 - 50 bin adet fidan üretebiliyor. Her çeşit üzüm fidesini devletten hiçbir destek almadan kendi imkanları ile yetiştirdiğini anlatan Ümit Özbaş, 1 yaş ile 3 yaş arasında yetiştirdiği asma fidanlarını Türkiye’nin her yerine gönderdiklerini belirterek;

“ – Kemerhisar beldemizde kendi imkânlarımızla çok sayıda üzüm çeşidinin fidanlarını yetiştiriyoruz. Bu fidanlar yaş olarak 1 ila 3 yaş arasında değişiyor. Çardan olarak bilinen yerler için 4 yaş ve daha ileri yaş yetiştirilmiş asma fidanlarını da yetiştiriyoruz. Bu fidanları alan müşterilerimiz bir yıl da üzüm almaya başlayabiliyor. “ dedi.

Kemerhisar beldesinin meşhur üzümlerinin fidesini yetiştirerek tarımın gelişmesine de katkı sağlayan Ümit Özbaş, yaptığı açıklamasında gelecek olan siparişe göre üretim kapasitesini artırabildiğini belirterek, kendi yöntemleri ile garantili ve kaliteli fidan yetiştirme konusunda hedefinin 100 bin fidan olduğunu belirtti.


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku