Kemal Kılıçdaroğlu Niğde'de Halka Seslendi

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Niğde'de Millet Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya geldi.
Kılıçdaroğlu ve Yavaş Niğde'de vatandaşlara seslenerek Türkiye'de yaşanan krizlerin Millet İttifakı döneminde nasıl çözüleceğini anlattı. 
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet için 450 kilometre yürüdüm. Bu ülkeye adalet lazım. İranlı bilgin Sadi ne demiş: Adalet olmayınca olmuyor! Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış insanların, susuzluğunu bitirmeye yetmez" sözleriyle mücadelesini anlattı. Kılıçdaroğlu, "İstişare çok önemli. Devlet bir kişinin dudağının arasına teslim edilemez. Adalet sadece mahkeme salonlarında olamaz" diye konuştu.
"KUL HAKKI YEMEYECEĞİZ, YEDİRMEYECEĞİZ"
Kul hakkı yemeyeceğiz ve yedirmeyeceğiz. Bekliyoruz, onlar da söylesinler. Ama tık yok. Bir yılda 418 milyar doları nasıl hiç ettiklerini, mal varlıklarını yurt dışına nasıl kaçırdıklarını biliyorum. İstişare çok önemli. Devlet bir kişinin dudağının arasına teslim edilemez. Adalet sadece mahkeme salonlarında olamaz. 
"KÖYLERDE ÇALIŞAN BÜTÜN KADINLARIN VE GENÇLERİN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİ ÖDEYECEĞİZ"
Hiçbir çifti ve üretici asla zarar etmeyecek. Havza bazlı planlama getireceğiz. Maliyet artı makul kart, eşittir taban fiyat olacak. Ne zaman makul karın altına düşerse devlet olarak biz karşılayacağız. Çiftçiyi toprağa küstürmeyecek. Köylerimiz boşalıyor ama onlarda tık yok. Köylerde çalışan bütün kadınlar ve gençlerin sosyal güvenlik primini ödeyeceğiz. Üreten her kadın ve genç zamanı geldiğinde emekli olacak, kimseye muhtaç olmayacak.
"ADALET İÇİN 450 KİLOMETRE YÜRÜDÜM"
Adalet için 450 kilometre yürüdüm. Bu ülkeye adalet lazım. İranlı bilgin Sadi ne demiş: Adalet olmayınca olmuyor! Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış insanların, susuzluğunu bitirmeye yetmez. 
"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SALDIRISINA UĞRAYAN BENİM"
Kim terör örgütlerinin yanında durursa, kim onlarla beraber olursa, kim onların yanına hakimi, savcıyı gönderirse Allah belasını versin. Terör örgütünün saldırısına uğrayan benim. Bu beyler çocuklarına paralı askerlik yaptırırken çocuğunu askere gönderen birisiyim. Yalan niye söylüyorsunuz? İnsan Allah'tan korkar!
"POLİSLER İNSAN, ROBOT DEĞİLLER!"
Güvenliğimizi sağlayan polis kardeşlerimiz var. Büyük sıkıntıları var. Polis intiharlarının hangi boyutlara ulaştığını çok iyi biliyorum. Günde 13-14 saat çalıştırılıyorlar. 24 saat çalışanı var. Bunlar insan kardeşim, robot değiller! Alıyorsun, 'nöbet tut' diyorsun. Ne yiyecekler, ne içecekler, onu bile sormuyorlar! Günün 24 saatinde koruyorlar. O nedenle 100 bin güvenlik görevlisi daha alacağız. Normal mesailerini, görevlerini yapacaklar, polisler yük altından çıkaracağız. Bu kadar yük olmaz!
ONLAR GİBİ YAPMAYACAĞIM
"Beraber Türkiye'yi zengin bir ülke haline getirecek miyiz? Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirecek miyiz? Bu ülkeye alın terine değer verecek miyiz? Ben de size söz veriyorum; 85 milyonun cumhurbaşkanı olunca hiçbir ayrım yapmayacağım. Onlar gibi yapmayacağım. Her evde sorun olduğunu, her gencin sorun yaşadığını biliyorum. Esnafımızın, çiftçimizin sıkıntısını biliyorum. Ama benim de sözüm var; kul hakkı yemeyeceğim, kul hakkı yedirmeyeceğim.
SİZİN HAYALLERİNİZ BENİM HEDEFİM
Gençler size de bir sözüm var. Türkiye'nin geleceği sizin elinizde. Türkiye'ye demokrasi getirmek sizin elinizde. Sizden bir isteğim olacak. Umudunuzu yurtdışına bağladınız. Sizin hayalleriniz Bay Kemal'in hedefleri olacak. Hiç endişe etmeyin. Bakın gençler sandığa gidip oy kullanacaksınız. Ayın 14'üne az kaldı. 14'üne gidiyoruz 15'ine güzel bir Türkiye'ye uyanacağız.
İstişare çok önemli. Devlet bir kişinin dudağının arasına teslim edilemez. Adalet sadece mahkeme salonlarında olamaz.
BU ÜLKEYE ADALET LAZIM
Trump (eski ABD Başkanı) dedi ki beni kızdırma senin mal varlığını dünyaya açıklarım. Bir tek kelime bile edilmedi. Bay Kemal olsa açıklamazsan namertsin derdi. Eğer egemen gücün tehdidi altındaysanız ve ses çıkarmıyorsanız, beka sorunu var demektir. Aynı şekilde Tank Palet Fabrikası'nı Katar'a sattılar. Bunların ki mevsimlik milliyetçilik."
MANSUR YAVAŞ NİĞDE’DE VATANDAŞLARA SESLENDİ
Niğde Millet Buluşması'nda ilk olarak kürsüne çıkan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mansur Yavaş, "Artık tatlı dili hakim kılacağız, yuhlarla vakit kaybetmeyeceğiz" ifadeleriyle iktidarın kutuplaştırıcı politikasının tersini yapacaklarını vurguladı.
Mansur Yavaş, "Biz Ankara'da seçimi kazandık. 'Rozetimizi çıkardık, bütün Ankaralılara hizmet edeceğiz' dedik. Biz asla zafer kazanmadık. Zafer kazanmak için karşımızda düşman olması lazım. Bizim Türkiye'nin hiçbir yerinde düşmanımız yok. Seçmene bir şey deme hakkımız yok" diye konuştu. 
Mansur Yavaş, "Kendilerinde hiç şampanya içen yok gibi konuşuyor! Bunların her cuma günü bilmediği için internetten bulup bir tane 'ayet sallayan' bakanları vardı! Hiç yüzü kızarmadı. Kimse ona tek kelime laf etmedi. Hakkında yolsuzluk iddiaları vardı. Kocaman şişeyi devletin uçağında devirmiş, gözler dönmüş bayılmış görüntüsü vardı. Sayın Bakan tek kelime ettiniz mi? Devletin adına büyükelçi yaptılar. İnsanların gözünü boyamak için biraz milliyetçilik, biraz muhafazakarlık sosu veriyorlar. Millet İttifakı'na oy vereceklerin de, Cumhur İttifakı'na oy vereceklerin de başımızın üstünde yeri var. Toplumu dindar, dindar olmayan diye ayırıyorlar. Kimin dindar olup olmadığını Allah'tan başkası bilmez. Ne sanıyorsunuz kendinizi de Allah'a şirk koşuyorsunuz" ifadeleriyle AKP iktidarının dini siyaset için kullanmasına ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın muhalif yurttaşları yaşam tarzları üzerine söylemlerle hedef almasına tepki gösterdi. 
"İMRALI'YA GİDEN HAKİM KİM? NE TALEP ETTİNİZ?"
Yavaş, AKP'li isimlerin Millet İttifakı ile ilgili iddialarına; "HDP’ye bakanlık verilecek’ diyorlar. Meral hanım, ‘masada HDP olursa biz olmayız’ demedi mi, nasıl olacak bu? Peki kendiniz HDP’ye bakanlık vermediniz mi? Görüşmediniz mi? Görüştüler. İmralı’ya giden hakim kim, ne talep ettiniz?" sözleriyle yanıt verdi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku