İŞKUR işbaşı eğitim ile 4 bin 225 kişi iş sahibi yaptı

Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve işin işte öğrenilmesini sağlamak amacıyla, özel sektör işyerleri ile işbaşı eğitim programları düzenlenmektedir. Aktif İşgücü Hizmetleri kapsamında düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarına işveren ve işsiz vatandaşlarımızca yoğun ilgi gösterilmektedir. İşbaşı eğitim programları kapsamında imalat, toptan ve perakende, sağlık ve sosyal hizmet sektörleri başta olmak üzere birçok farklı sektörde, gençlerin meslek edinmeleri, işbaşında mesleki bilgilerini pekiştirmeleri sağlanmaktadır. Uygulanan programlar ile nitelik gerektiren mesleklerde tecrübe aktarımları yolu ile mesleklerin sürekliliği de sağlanmaktadır. İşgücü piyasasının nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla İŞKUR tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programları kapsamında son 5 yılda 4 bin 225 kişiye Aktif İşgücü Programları ile nitelik kazandırılmıştır.

İşbaşı Eğitim Programında Gençlere Yüzde 33 Zam.   

İŞKUR Yönetim Kurulu tarafından alınan karar uyarınca daha önce ilgili yönetmelik kapsamında uygulanan işbaşı eğitim programlarında yapılan günlük ödemeler yeniden düzenlenmiştir. 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren söz konusu programdan yararlanan lise ve altı örgün eğitime devam eden katılımcılar hariç herhangi bir öğrencilik statüsü bulunan katılımcılara iş arayan statüsündeki katılımcılar için belirlenen tutar olan 327,18 TL ödeme yapılması kararlaştırılarak, bu gruba yapılan zaruri gider ödemelerinde yüzde 33 artış sağlanmıştır. Yapılan düzenleme ile birlikte işbaşı eğitim programına 26 gün tam katılım sağlanması halinde öğrencilerimize aylık 8.506.68 TL ödeme gerçekleşecektir. Gençler; 6 ay çalışması halinde 51.000 TL, geleceğin mesleklerinde 9 ay çalışması halinde 84.000 TL kazanacak ve yeni bir meslek hakkında deneyim ve tecrübe sahibi olacaktır.


 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku