Haydi, yumurta yiyelim sağlıklı kalalım

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde Dünya Yumurta Günü dolayısıyla Haydi Yumurta Yiyelim Sağlıklı Kalalım adlı panel düzenlendi.
NÖHÜ Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye Yumurta Üreticileri Merkez Birliği, Üniversitemiz Hayvancılık Araştırma Kulübü ve Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi (TURJAF) iş birliği ile “Dünya Yumurta Günü” dolayısıyla “Haydi Yumurta Yiyelim Sağlıklı Kalalım” adlı panel gerçekleştirildi.
Panele, NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Türkiye Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Afyon, NÖHÜ Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını NÖHÜ Hayvancılık Araştırma Kulübü Başkanı Muhammed Talha İnce yaptı. Muhammed Talha İnce, kulüp olarak hayvancılığın öneminin anlaşılması için kuruldukları günden bu yana birçok etkinlik düzenlediklerini, bu etkinliklerin herkesin katılımına açık olarak yapıldığını belirtti. İnce açıklamalarının sonunda düzenledikleri tüm etkinliklerde kulüplerine olan desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’ya teşekkürlerini iletti.
ŞEKEROĞLU: YUMURTA STRATEJİK BİR ÖNEME SAHİP
Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ise yumurtanın gelişmekte olan ülkeler için stratejik bir önemi olduğunu vurgulayarak, ülkemizde yem materyali ve damızlık hayvan materyalinin büyük ölçüde yurtdışından ithal edilmesine rağmen yumurta tavukçuluğunda dünyada önemli üretici olan ülkelerle rekabet edildiğini belirtti. Bu büyük başarının takdir edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleri ile ülkemizde tavukçuluk alanında kendi ihtiyacımızı karşılamak üzere başarılı çalışmaların yürütüldüğü bilgisini paylaştı.

AFYON: YUMURTA EN UCUZ PROTEİN KAYNAĞI
Böyle bir etkinliği Şehit Ömer Halisdemir’in adının verildiği bir Üniversitede düzenlemekten onur duyduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Türkiye Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Başkanı İbrahim Afyon ise yumurtanın çok değerli ve bu kadar zengin besin içeriğine sahip ulaşılabilecek en ucuz protein kaynağı olduğunu söyleyerek yumurtanın besin değerinin konuşulması gerektiğini belirtti. İbrahim Afyon, düzenlenen programın herkese faydalı olmasını dileyerek açıklamalarını sonlandırdı.
REKTÖR USLU: İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ise yumurtanın besin içeriği bakımından çok zengin olduğunu ve içerdiği mineraller bakımından insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirtti. Spor yapan insanların da bol miktarda yumurta tükettiklerini gözlemlediğini dile getiren Rektör Uslu, yumurtanın değerinin insanlar tarafından öğrenilmeye başlandığını belirtti.
Açılış programından sonra ise panel oturumuna geçildi. Panelde Prof. Dr. Zeliha Selamoğlu moderatörlüğünde, Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, NÖHÜ Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk ve Türkiye Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Başkanı İbrahim Afyon sunumlar yaptılar.
Program sonunda Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku