Gürer, 'İktidara geldiğimizde istikrarı da getireceğiz” 

 CHP İlçe Başkanı Hüseyin Toker ve CHP Genel Başkan Danışmanı, İlahiyatçı Prof.Dr Muhammet Çakmak ile Kılan yerleşkesine gelen Gürer, büyük bir ilgi ile karşılandı.

 “ÜLKE SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI” 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker’in Kılan Köyünde düzenlediği “Ülke Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu toplantıya, Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Muhammet Çakmak, İl Genel Meclisi Üyeleri Turgay Yıldız ve Birol Önder ile birlikte katıldı. 

CHP İKTİDARINDA TARIMSAL SORUNLAR ÇÖZÜLECEK 

Toplantıda söz olarak CHP’nin iktidara geldiğinde hayata geçireceği proje ve uygulamalarda ilgili açıklama yapan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özellikte tarımsal sorunların çözümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

ÇİFTÇİNİN 250 MİLYAR LİRA ALACAĞI VAR 

2006’da çıkarılan ve milli gelirin yüzde 1’inin çiftçilere aktarılmasını öngören Tarım Kanunu’nun doğru bir kanun olduğunu ancak AK Parti iktidarının bu kanunu uygulamadığını belirten Gürer, “Milli gelirin yüzde 1’nini çiftçiye vereceğiz dediler, vermediler. Çiftçi, iktidardan 250 milyar TL alacaklı” dedi. 

TARIMSAL KREDİ FAİZLERİ SİLİNECEK 

CHP iktidarında mazotta ÖTV ve KDV’yi kaldırıp, çiftçilerin tarımsal kredileriyle ilgili faizleri sileceklerini belirten Gürer, “Bir yıl öncesinden hangi bölgede hangi ürünün yetiştirileceği bilinecek ve buna göre ekim yapılacak. Ürünün üretim maliyetiyle satış maliyeti dışında çiftçi zarar ederse, bu zararı karşılayacağız” diye konuştu.

TARIM SAYIMI YAPILACAK 

Tarım sayımını mutlaka yapacaklarını anlatan CHP Milletvekili Gürer, arsa bazlı ölçekte Türkiye’nin tüm tarımsal sorunlarını çözmeye niyetli olduklarını ifade etti. 

KOOPERATİFÇİLİK GELİŞTİRİLECEK 

Kooperatifçilik sistemini geliştireceklerini kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çukobirlik, Antbirlik, TARİŞ, Fiskobirlik gibi birlikleri yeniden ve daha faal hale getirip, çiftçinin üretim noktasından rafa kadar giden süreci düzene sokacağız. Aracılık sistemini ortadan kaldırıp üreticiden tüketiciye en kestirme yoldan ürünü ulaştırarak, tüketiciye ulaşan ürünün fiyatın daha makul olmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu. 

HAK, HUKUK, ADALET, LİYAKAT 

İktidara geldiklerinde istikrarı da getireceklerini söyleyen Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Hak, hukuk, adalet kavramıyla eşitliği sağlayacağız, liyakati önemseyeceğiz. ‘Hangi partilisin’ diye sormayacağız. İşini, doğru, düzgün, ahlaklı yapanı sahipleneceğiz. Çünkü bize işini iyi yapan adam lazım.  Üretimi artıracağız, işsizliğe son verecek yatırımları geliştireceğiz. Aile sigortasıyla ekonomik anlamda sorun yaşayan her aileye maaş bağlayacağız. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışıyla ekonomik sıkıntı yaşayan ancak derdini söyleyemeyen, yoksul, sahipsiz insanların elinden tutan bir iktidar olacağız. Yardımları artıracağız, hiç bir çocuğun yatağa aç girmemesi sağlayacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NUN SİYASET YAPMA ANLAYIŞI…

Bu projelerin hayata geçirilmesi noktasında CHP’nin tüm kadroları olarak çok iddialı olduklarını kaydeden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çünkü Sayın Genel başkanımızın siyaset yapma anlayışı bu” dedi. 

HER SORUNA VAKIFIZ 

CHP Milletvekili Gürer, ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Niğde’ye yönelik sorunlarıyla ilgili toplantı gerçekleştireceğini belirterek, “Milletvekilleri olarak bizlerin, ilçe başkanlarımızın il genel meclisi üyelerimizin önermeleriyle oluşan Niğde’ye yönelik yapılması gerekenler ile ilgili çalışmalar gerçekleştireceğiz. Darboğazın göletinden, Emirlerin göletine, bölgede üretimle ilgili sorunlara, yerleşim alanlarıyla ilgili sorunlara, orman köylerinden boşaltılmasıyla ilgili sorunlara kadar her soruna vakıfız; bunlarla ilgili çalışmalar yürüteceğiz” şeklinde konuştu. 

ÖNCE İNSAN…

Gürer, insanca bir yaşamı sahiplenerek ‘önce insan’ kavramıyla ne ezen ne ezilen, insanca bir düzenin kurucusu olmaya kararlı olduklarını da sözlerine ekledi. 


 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku