Gümüşler Manastırı Japonya'da Reyting Rekoru Kırdı!

Geçtiğimiz günlerde Niğde’ye gelerek Niğde Kültür ve Turizm Müdürü Alper Göncü’nün öncülüğünde çekim yapan Japon kanalının yarışma programı reyting rekoru kırdı.

Japonya’da 23 Mart Cumartesi akşamı saat 21.00’da TBS kanalında yayınlanan programla ilgili Mine Erkmen Program sunucusu ve koordinatörü yaptığı açıklamada "Niğde Gümüşler Manastırı ve Kapadokya bölgesinin yayınlandığı program ertesi gün gelen verilere göre 12.1 reyting oranıyla o saatte Japonya genelinde en çok izlenen program olup listelerde birinci gelmiştir. Bu da bizi çok mutlu etti, katkılarınız büyük." denildi.

Programın 9’uncu dakikasından itibaren Gümüşler Manastırı’nın tanıtımı yapılarak yarışmacılara sorular soruluyor. 2 dakika süren tanıtımda Gümüşler Manastırın içindeki oyma mezarlar, freksler ve havadan dron görüntüleri yayınlandı. Programda İpek Yolu üzerinde bulunan Kapadokya bölgesinin tanıtımı ve bu bölge ile ilgili soruların sorulmasıyla geçiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Kültür ve Turizm Müdürü Alper Göncü "Japonların Kapadokya bölgesine ayrı bir hayranlıkları var. Niğde’nin de Kapadokya’dan ayrı tutulmaması gerekiyor. Niğde Kapadokya’nın giriş kapısıdır. 2 ay önce bizden çekim müsaadesi isteyip çekimlerini yaptılar. 35 yıldır devam eden bir yarışma program olduğunu bildiğimiz programın yayınlandığı gece reyting rekoru kırdığını programın yönetmeni Mine Hanım bizimle paylaştı. Japonların bölgemize olan ilgilerinin devam edeceğini umuyorum. Japonlarla Türkler arasında özel bir bağ var. Türk Japon Dernekleri ve Türk Japon Vakfı eski başkanı Cafer Tayyar Sadıklar büyüğümüzde Niğdelidir. Gelecekte de Japonlarla bu tür çalışmalarımızın olacağına inanıyorum. Niğde’yi tanıtmak amacıyla elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde’de 'Parça Parça Eğlence Puzzle...
Niğde'de çocuklara eğlenirken öğrenmenin yanı sıra çocuk hakları ve sorumlulukları ile ilgili farkındalık...

Haberi Oku