Gültekin, Niğde Anadolu'nun parlayan yıldızı haline geldi

Gültekin,Niğde-Ankara Otoyolu'nun ikinci kesiminin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldığını hatırlattı.Yaklaşık 11 milyar lira maliyetli, 5 viyadük, 49 köprü, 75 üst geçit barındıran otoyolun, Niğde ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyleyen Gültekin, "Bu tarihi yatırım hem ulusal hem de ticaret otoyolunun tam ortasındaki Niğde'miz için mevcut durumu fırsata çevirecek. Niğde'ye 2003-2020 döneminde ulaşımda yapılan yatırım tutarının 7 milyar 470 milyon lira olduğunu dile getiren Gültekin, şehrin yalnızca şehirlerarası ulaşımına değil, şehir için ulaşım ağında da yatırımları sürdürdüklerini anlattı.

Şehrimizin bu fırsattan ivedilikle en verimli şekilde yararlanması için bizlerde hızlıca adımlarımızı atıyoruz. Diyen Gültekin; “ Otoyolumuzun hemen yanına, 5000 dönüm alan üzerine, 5. Bölge teşviklerinin uygulandığı, sanayicilerimize cazip avantajların sunulacağı, Niğde merkezde 2. Organize sanayi bölgemizi kuruyoruz. OSB kurulma sürecinin hızla tamamlanması ile inşallah 2021’de hemen alt ve üst yapısını tamamlayarak Niğdemizin 3. Osb’sini yatırımcılarımızın hizmetine sunacağız.  Buradan Tüm Yatırımcılarımızı Anadolunun Parlayan Yıldızı, Ulaşım Ağının Tam Ortasındaki, Niğdemize, Yani Niğde Ve Bor Osb’lerimize İle Yeni Kuracağımız Osb’mize Yatırım Yapmaya Davet Ediyorum. İlimizin şehirlerarası ulaşım ağının içinde yer alan, kayseri-niğde devlet yolumuzda da sıcak asfalt çalışmalarımız devam etmektedir. Yaklaşık 500 milyon tl maliyet ile asfaltlanacak olan, 109,2 km uzunluğundaki yolumuzun, 46,2 km’si niğde il sınırlarımız içerisindedir. 2020 yılında ki asfalt çalışmalarını, niğde tarafından başlatarak, 4 km’lik bölümünü tamamladık. Çalışmalarımız yeni sezonda da aralıksız devam edecek.  Yine bu yol üzerinde; ulaşımı daha güvenli hale getirmek, trafik akış hızını seyrinde tutmak için, ata sanayi ve yeni sanayi arasında bir alt geçidide bitirmek üzereyiz. bu alt geçidi yoğun şekilde kullanacak, ata sanayi ve yeni sanayi esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Niğde’nin geleceği için şimdiden adımların atılmaya başlandığını belirten Gültekin; “Sadece şehrimizin şehirlerarası ulaşımına değil, geleceğimizi düşünerek, şimdiden, adımlar atarak, şehir içi ulaşım ağımızda da yatırımlarımızı devam ettiriyoruz. Şehir Merkezimizde, Tren Yolu Hattımız İle Kara Yolu Ulaşımının Kesiştiği Yoğun Noktalarda Başlatılan, 3 Adet Demiryolu Üst Geçit Projemizden;  7 milyon tl maliyetli ditaş önü kavşağımıza ait, demiryolu üst geçit projemiz tamamlanmış olup,  12 milyon tl maliyetli devlet bahçeli bulvarımız ve  10 milyon tl maliyetli özel idare önünde bulunan demiryolu üst geçitlerimiz de hızlıca yapımı devam etmektedir. Niğde’mizde, daha önceki yıllardan başlayıp 2002 yılı sonuna kadar 54 km bölünmüş yol yapılmışken, 2003-2020 yılları arasında 287 km bölünmüş yol yaparak, toplamda 341 km bölünmüş yol ağına ulaşmış bulunmaktayız. 2003 yılına kadar Niğde’ye yapılan yatırım tutarı; 910 milyon tl iken, 2003-2020 yılları arasında Niğde’mizde ulaşıma yapılan yatırım tutarı, 7 milyar 470 milyon tl’dir. Son 18 yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yapılan yatırımlarla Niğde Anadolu'nun parlayan yıldızı haline geldi ” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku