Göz Doktoru Sıkıntısı Bitmiyor

Günde yaklaşık 6 bin hastanın ziyaret ettiği hastanede Göz Polikliniği bölümü dolup taşıyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3’ü Uzman, 2’si Doçent ve 1’de doktor öğretim üyesi olmasına rağmen göz polikliniğine aylardır sıra alınamıyor. Ayrıca Göz polikliniğinde de 5 asistan doktor yer alıyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi göz polikliniğinde tedavi olmak isteyen hastalar günlerce beklemek zorunda kalıyor ya da başka illere giderek tedavi oluyor. Edinilen bilgilere göre yaşanan bu sıkıntıların doktorlardan bazıları yasal izinlerini kullanması, bazı doktorların akademik kariyer için hastaneden ayrılması veya doktorların Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde ders vermesinden kaynaklanıyor. Hastane yönetimi konu hakkında gerekli çalışmaları yaptığı öğrenildi ancak yönetim tek başına bugüne kadar etkili olamadı. Çözüm; siyasilerin konu hakkında elini taşın altına koyması gerekiyor.

Hastalar Randevu Alamıyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan göz doktoru sıkıntısı, kısa süre içinde çözüme kavuşturulmamasına vatandaşlar büyük tepki gösteriyor. Tedavi için randevu almak isteyen hastalara randevu verilemiyor. En yakın tarih yaklaşık 1 ay sonrası gösteriliyor fakat MHRS sisteminden randevu almak isteyen hastalar, “Aradığınız klinikte alınabilir uygun randevu bulunamamıştır. Randevu aradığınız klinik için kriterlerinizi değiştirerek farklı hastane ya da semt polikliniklerinden tekrar arama yapabilirsiniz” yazısı ile karşılaşıyorlar”

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku