Genç sağlıkçılar yüzde 30 zammı yetersiz buldu

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklamasında bulunan Genç Sağlık Sendikası Niğde İl Başkanı Ömer Ceylan, memura yapılan yüzde 30 zammı Niğde Genç Sağlık Sendikası olarak yeterli bulmadıklarını söyledi.

Ceylan: “mesleği için yeterlilik eğitimlerini almış, sınavla, kendi emeğiyle,çalışarak başarmış olan camiamız olarak. Hakettiğimizin açlık sınırında bir maaş değil çok daha fazlası olduğunu düşünüyoruz BİZLER Sağlık camiası olarak gece gündüz demeden insanların sağlığı için uğraşan ama emeğinin karşılığını tam olarak alamayan memurlarız . Her geçen gün enflasyon karşısında eriyen maaşlarımızın yanı sıra, ülkede asgari ücrete yapılan zam dahi bizlere layık görülmemiş öncesinde yuzde 25 olarak belirlenip sonrasında yuzde 30 denilen zam bizleri memnun etmemiştir.Biz Genç Sağlık Sendikası olarak emeğimizin karşılığını istiyor zam oranlarına revize talebinde bulunuyoruz. Ocak ayında zamlı maaşlarımıza yapılabilecek olan promosyon anlaşması yerine Aralığın son haftasında alelade bir promosyon anlaşması yaparak, tüm sağlık çalışanlarını aza tamah ettirenler bir çorap bile alınamayan giyim yardımını meslektaşlarımıza layık görenler, 1 gün önce %25 olarak açıklanan ve sonrasında %5 daha eklenerek %30 olan zamma fütursuzca sevinip alkış tutmuşlardır. Bir müjde edasıyla karşıladıkları %25 + 5 zammı mevcut yaşam koşulları süregelen enflasyon ve hayat pahalılığı göz önüne alındığında sadece içler acısıdır! Yeniden değerlendirme oranının %122 zamlı olduğu, asgari ücretin %54 arttığı bir ortamda %30 kabul edilebilir değildir. Bu memur maaş zammına ilk tepkidir. Fakat bilinsin ki bu tepki, çığ olup büyüyecektir. Genç Sağlık Sendikası tüm teşkilatları ile memura reva görülen tüm haksızlık ve hukuksuzlukları asla kabul etmeyecek ve bunların düzeltilmesi için canla başla çalışacaktır. Unutulmasın ki; Genç Sağlık Sendikası üyesi olsun/olmasın sağlık çalışanlarını yalnız bırakmayacaktır. Haklı davasına sahip çıkan Genç’leri, yoluna atılan hiçbir taş durduramayacak; binler, onbinler ve bir gün yüzbinler olarak haksızlıkların, liyakatsizliklerin, mobbinglerin ve şiddetin karşısında dimdik duracaktır. Sağlık camiası olarak Gazi M.K.Atatürk ün dediği gibi Milletimizin sıhhatinin korunması ve takviyesi,bu suretle millet fertlerinin dinç ve çalışmaya kabiliyetli bir halde sıhhatli vücutlar olarak yetiştirilmesini amaçlıyor. Bu amaç için verilen emeğin karşılığının da yüzde 30 zam oranı olmadığını tekrardan beyan ediyor saygılarınıza sunuyorum”


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku